Vreme čitanja: oko 1 min.

Đaci se takmičili u upravljanju dronovima: Smederevci briljantno prikazali veštine robotike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičenje u upravljanju dronovima deo je Festivala "Znanjem sa budućnost"

  • 0
Takmičenje robotika Foto: Opština Novi Beograd

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan pozdravio je danas đake iz 40 osnovnih škola, koji su u Hali sportova "Ranko Žeravica" učestvovali na Republičkom takmičenju u upravljanju dronovima.

Hram košarke, ovim je otvorio vrata za najmlađe željne znanja, rekao je Bovan.

On je izrazio nadu da će većina učenika uspeti da se profesionalno bavi digitalnim tehnologijama, za šta su iskazali interesovanje u ranom uzrastu.

Na finalnoj smotri nadmetalo se 160 đaka iz Subotice, Kragujevca, Smedereva, Šapca, Novog Pazara, Beograda i drugih gradova. U njihovoj pratnji bilo je i pedesetak nastavnika infortmatike.

Najviše bodova ostvario je tim Osnovne škole "Sveti Sava" iz Smedereva. Drugo mesto pripalo je đacima škole "Kizur Ištvan" iz Subotice, a treće je osvojila ekipa đaka Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Zaječara.

Takmičenje u upravljanju dronovima deo je Festivala "Znanjem sa budućnost", koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije i u zvaničnom je kalendaru takmičenja učenika osnovnih škola za ovu školsku godinu.

Osnovce, zainteresovane za robotiku, pozdravio je i pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić, a u ime organizatora, Rotari kluba Beograd-Čukarica, đacima se obratio Vladimir Matić.

Rotari klub Beograd-Čukarica je školama širom Srbije u protekle dve godine donirao 600 računara, 1000 mBot robota i više od 870 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton.

(Telegraf.rs)

Video: Brza pruga Beograd-Niš, 100 minuta brzinom 200 km/h: Kadrovi deonice iz vazduha od kojih zastaje dah

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA