Vreme čitanja: oko 1 min.

Gest podrške lekarima herojima: Vranjanci prikupili 63 jedinice krvi za kardiohirurgiju u Nišu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plan je bio da se prikupi 50 jedinica, ali je interesovanje bilo veće

  • 0
Krv, davanje krvi, tranfuzija krvi Foto: Shutterstock

63 jedinice krvi prikupilo je u subotu Humanitarno udruženje "Koce zauvek" u Vranju za nišku Kliniku za kardiohirurgiju, saopštavaju oni i dodaju da tako žele da podrže lekare iz Niša koji su operacijama vikendima eliminisali liste čekanja, pišu Južne vesti.

Iz Udruženja navode da je bilo predviđena da od 11 do 15 sati, koliko je trajala vanredna akcija davanja krvi, prikupe 50 jedinica, ali da je interesovanje humanih građana bilo veće.

Ističu da su to izveli zahvaljujući tehničkoj podršci ekipe Zavoda za transfuziju krvi Niš i da je sva krv namenjena Kardiohirurgiji u tom gradu.

- Akcija je namenjena kao podrška lekarima Kardiohirurgije Kliničkog centra Niš, koji su, ne žaleći sebe i svoje slobodno vreme, izveli veći broj kardiohirurških operacija i time smanjili listu čekanja na svom odeljenju. Hvala im u ime svih operisanih pacijenata - poručuju iz Udruženja "Koce zauvek".

To nije prvi put da oni organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi, uz poruku "Vreme je da mislimo na sutra".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA