Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija novim uređajem otkrila više od 650 prekršaja za 3 dana: Motocikl vozio čak 160 kilometara na sat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv vozača koji je upravljao motociklom će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka

  • 6
Motociklista Foto: MUP

Policijski službenici saobraćajne policije u Pančevu su, za samo tri dana, uređajem "DUAL radar", koji se prvi put koristi na našim putevima, otkrili više od 650 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, pri čemu je merenje brzine vršeno isključivo u zonama pešačkih prelaza.

Pored prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, radarom su dokumentovani i prekršaji nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu i prekršaji nepropisnog preticanja.

Navedenim uređajem je izmerena brzina kretanja motocikla "YAMAHA", od 159 kilometara na sat, na delu puta u naselju, u zoni pešačkog prelaza, gde je ograničenje brzine 50, što je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano kao nasilnička vožnja.

Protiv vozača koji je upravljao motociklom će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a posebno propise o ograničenju brzine kretanja i prilagode svoju brzinu kada se približavaju pešačkim prelazima, kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    25. april 2023 | 10:06

    Uskoro će biti nemoguće obaviti jednu vožnju a da nam ne stigne bar jedna kazna. Ja sve razumem ali ovoliko kamera , radara , sakrivenih patrola nema nigde a u isto vreme putevi i signalizacija u očajnom stanju. Najbolji biznis na svetu.

  • Roki

    25. april 2023 | 09:48

    Kad već pominjete pešake trabalo bi malo više kontrolisati njih jer njihovo ponašanje u velikoj meri utiče na bezbednost u saobraćaju.Nevidim da policija kažnjaba pešake a stalno apeluju na vozače dok su pešaci zašticeni kao beli medvedi ijako u mnogome doprinose do udesa pa makar se to radilo i o meni.

  • Goran

    25. april 2023 | 09:57

    Tatin sin neplaća kazne i primer je omladini!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA