≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sramotan vandalizam na groblju u čačanskom naselju Ljubić: Sve porazbijali, oštećena i fasadu na kapeli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo nije prvi put da je zgrada kapele na meti vandala

  • 1
Sramotan vandalizam u čačanskom naselju Ljubić Foto

Da bahati pojedinci više ne poštuju ni mrtve pokazalo se pre nekoliko dana na velikom Gradskom, a sada i na groblju Šebeci u čačanskom naselju Ljubić. Nepoznati počinioci napravili su veću materijalnu štetu kada su razbili reflektor i oštetili fasadu na objektu kapele.

- Fasada i reflektor najverovatnije su gađani kamenjem od strane, za sada nepoznstih počinioca. Oštećena je česma, poklopac je polomljen i bačen, a česma je odvrnuta i voda je neprestano isla. Kontejner sa smećem je prevrnut, a smeće je završilo na putu, kaže za RINU član Saveta Mesne zajednice.

Inače, ovo nije prvi put da je zgrada kapele na meti vandala. Jesenas, jedna česma bila je potpuno uništena kao i kutija mernog mesta za potrošnjy elektirične energije, pre nekoliko godina kapela je obijena.

- Učestalo se na ovu lokaciju, dovozi kabasti otpad poput kreveta, kauča, ,stolica, kao i limarski delovi od vozila. Obaveštavali smo komunalnu miliciju koja je izlazila na teren, a danas je nakon prijave, policija izašla na teren i izvršila uvidja, dodaju u Savetu Mesne zajednice.

Meštani ovog dela Ljubića ogorčeni su na sve učestalije nesavesno ponašanje i ne mogu da veruju da nekome može da smeta kapela, česme, čak i ploče od behatona koje su povađene, a zatim i polomljene.

(Telegraf.rs)

Video: Vandalizam kod Niša: Oskrnavljeno spomen obeležje tragično stradalom četvorogodišnjaku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA