Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovaj OTPAD nije IGRAČKA" - Edukacija i promena počinju od malih nogu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Međunarodni dan planete Zemlje, arhitekta i umetnik Andrej Josifovski - Pijanista svojom novom instalacijom, figurom ECO čikice, ponovo je ukazao na problem divljih deponija u Srbiji

  • 0
Ovaj OTPAD nije IGRAČKA Foto: Promo/ @soultimemedia

Nakon figure od kartona koja je bila postavljena na deponiji u Bečeju, zatim figure od plastične folije na deponiji u Dolovu, ECO čikica je ovoga puta obložen otpadnim metalom i postavljen je na deponiji u blizini Inđije.

U pitanju su tri materijala koje ljudi najčešće odlažu u prirodu i koji završe na deponijama, a zapravo su resurs koji može ponovo biti vraćen u upotrebu. Neadekvatno upravljanje otpadom predstavlja ogroman ekološki i zdravstveni problem za sve i ima razarajuće posledice po zemljište, vode, vazduh i životnu sredinu uopšte.

Ovaj OTPAD nije IGRAČKA Foto: Promo/ @nebojsa_babic_photography

-Danas je Dan planete Zemlje, a godinu dana kasnije pred vama je ponovo ECO čikica visine osam metara, ovaj put obložen bojlerima, veš mašinama, frižiderima, svim onim što na putu iz doma najčešće završi u prirodi, da bi se mapirale divlje deponije i na taj način podigla svest o važnosti edukacije o upravljanju otpadom i čuvanju životne sredine kod najmlađih – istakao je Pijanista na svom instagram profilu.

Sam naziv projekta kaže - Ovaj OTPAD nije IGRAČKA! Umetnik naglašava da je želeo da pokaže da jedino kroz rad sa najmlađima, još iz predškolskih dana možemo uticati na promenu svesti o jako važnom problemu – otpadu.

Ovaj OTPAD nije IGRAČKA Foto: Promo/ @soultimemedia

"EKO projekat" u okviru kojeg su nastale sve ove instalacije je realizovan uz podršku u vidu znanja i ekspertize u segmentu upravljanja otpadom, kao i tehničku i logističku podršku kompanija Ekostar pak i Kappa Star Recycling, kao i uz pomoć produkcije emisije Sasvim prirodno voditelja i autora Jovana Memedovića.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA