≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Grujičić za Telegraf.rs o sestri iz "Fronta": Zgrožena sam, niko ne sme da snima pacijente

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicinu rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima, kaže prof. dr Danica Grujičić za Telegraf.rs

  • 13
Danica Grujičić, Instrumentarka Narodni Front Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Nikola Anđić, Printskrin: Tiktok.com

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić reagovala je za Telegraf.rs na vest o medicinskoj sestri iz GAK "Narodni front" koja je suspendovana jer je snimke iz operacione sale širila na društvenim mrežama, odnosno uživo ih prenosila iz operacione sale Klinike. Ona je istakla da niko nema pravo da snima pacijente i da zalazi u njihovu intimu, i pozdravila odluku direktora GAK-a da se ona suspenduje.

- Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dašava u operacionoj sali na Instagramu, Tik-toku ili bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicinu rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje - kazala je prof. dr Grujičić za naš portal.

Ona je napomenula da za dalje korake moramo se postupati kako nalaže Zakon o radu kako se ne bi došlo u situaciju da se na kraju sestri koja je sve ovo uradila plaća odšteta.

- Bukvalno sam zgrožena, i osuđujem to što je uradila. Nikada mi takva ideja ne bi pala na pamet, to je intima svakog pacijenta, niko ne sme da ih snima bez obzira na to da li im se vidi lice ili ne - rekla je ministarka zdravlja i kazala da je čudi da niko to nije prijavio ko je primetio da ona snima.

U GAK "Narodni front" je za Telegraf.rs rečeno da je Uprava zgrožena i najstrožije osuđuje postupak medicinske sestre, koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Jellena, a širi snimke iz operacione sale na društvenim mrežama, odnosno uživo ih prenosi iz operacione sale Klinike, kažu za Telegraf.rs u ovoj klinici.

- Istovremeno se zahvaljujemo svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje, da bi smo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi. Medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike je odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak - kažu u Forntu i dodaju da mera zabrane upotrebe mobilnih telefona u porodilištu i operacionoj sali i dalje na snazi.

Kako se može videti na Tik-toku ona je radila lajv odnosno prenosi uživo i poriđaj putem carskog reza.

Pratioce svoje je obaveštavala unapred o vremenu prenosa i tražila da joj postavljaju pitanja.

Telegraf.rs iz opravdanih razloga, i zbog zaštite pacijentovih prava neće objaviti snimke koje je ona postavljala na društvenoj mreži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    26. april 2023 | 14:38

    A sta je sa ostalima u operacionoj sali?Zasto je oni nisu sprecili?Tu su bili i doktor i anesteziolog a verovatno i jos neki pomocni radnik nije sama medicinska sestra vrsila operacije.Da li je moguce da su svi nenormalni i pristali na to ludilo???STRASNO

  • Zn

    26. april 2023 | 12:55

    To se ranije nije desavalo...sta je ovo u zdravstvu...

  • A. P

    26. april 2023 | 13:53

    Toje nedopustivo, prema nemocnim pacijentima,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA