Vreme čitanja: oko 1 min.

Kikindska porodica ostala bez doma na pravoslavni Vaskrs: Dobri ljudi se organizuju da im pomognu u obnovi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgorela je čitava krovna konstrukcija, pomoćne prostorije i sve što se unutra nalazilo * Materijalna šteta se procenjuje na oko 2,5 miliona dinara

  • 0
Zgrada požar vatrogasci noć Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon požara koji je zadesio porodicu Krištof u kome im je izgorela čitava kuća u Ulici vojvode Putnika u Kikindi, glava porodice Ištvan Krištof polako počinje da uklanja ostatke svog nekadašnjeg doma, navodi TV Kikinda.

Požar se dogodio u nedelju, na dan pravoslavnog Uskrsa i na sreću niko nije nastradao. Ipak, za jednu porodicu gubitak je ogroman. Izgorela je čitava krovna konstrukcija, pomoćne prostorije i sve što se unutra nalazilo. Materijalna šteta se procenjuje na oko 2,5 miliona dinara.

Uzrok je verovatno bio neki kratak spoj, bilo je to oko pola dva noću, videli smo da gori, uspeli smo samo da pobegnemo napolje. Izgorelo je oko 160 kvadrata stambenog prostora, nešto smo uspeli da spasemo od nameštaja, ostalo je sve izgorelo. Još ne znamo šta ćemo raditi. Rušićemo verovatno sve jer je to sve od naboja, pa posle videćemo šta i kako ćemo imati mogućnosti - kaže Ištvan Krištof.

Dugogodišnji prijatelj Jožeš Nedin pritekao je u pomoć, pružio je koliko je mogao i dao dobar primer svima koji su u mogućnosti da pomognu.

– Mi smo davni prijatelji. Kad neko ima neke probleme moramo pomoći. Na malo, na svako, to je uvek dobrodošlo - kaže Jožef Nedin, prijatelj porodice Krištof.

KUD Eđšeg se uključilo u prikupljanje pomoći. Takođe, 2.maja biće održan humanitarni koncert "Veselih momaka" u KUD-u Eđšeg gde će sugrađani moći da ubace dobrovoljni prilog u skladu sa svojim mogućnostima.

(Telegraf.rs)

Video: Vatra tokom noći zahvatila kuću: 3 osobe stradale u požaru u Nikšiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA