Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcija posvećena bezbednosti biciklista u Zrenjaninu: Godišnje u Srbiji strada njih 50

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od 40 biciklista prisustvovalo je ovoj akciji i na poklon od agencije dobilo svetla za bicikl, zvonce, reflektujuće trakice, torbe, prsluke i drugo

  • 0
Bicikli u vozu Bicikl Foto: Mateja Beljan

Agencija za bezbednost saobraćaja je, u saradnji sa MUP i Udruženjem građana "Ulice za bicikliste", u naselju Bagljaš u Zrenjaninu organizovala akciju posvećenu povećanju bezbednosti biciklista.

"Imajući u vidu statistiku koja pokazuje da na godišnjem nivou u Srbiji život izgubi oko 50 biciklista, dok oko 1.400 bude povređeno, mi sprovodimo različite preventivno-edukativne aktivnosti s ciljem da se te brojke smanje i poveća bezbednost biciklista u saobraćaju", saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja, prenosi Zrenjeninski.com.

Budući da je loša osvetljenost biciklista prepoznata kao glavni faktor koji utiče na nastanak saobraćajnih nezgoda, sa Zrenjanincima se razgovaralo o bezbednom učestvovanju u saobraćaju, o značaju upotrebe zaštitne opreme, kao i o nošenju reflektujuće opreme u uslovima smanjene vidljivosti.

Više od 40 biciklista prisustvovalo je ovoj akciji i na poklon od agencije dobilo svetla za bicikl, zvonce, reflektujuće trakice, torbe, prsluke i drugo.

"Ovim aktivnostima ukazujemo, kako na važnost bezbednog učestvovanja u saobraćaju, tako i na značaj i promociju ovog vida prevoza koji doprinosi očuvanju životne sredine", kažu u agenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA