Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog ljubavi prema Srbima promenila kontinent: Prvi me naučio srpski, drugi doveo u Srbiju, a ovo je od trećeg

Vreme čitanja: oko 2 min.

Liz Doung iz Australije, poreklom je iz Vijetnama, a zbog ljubavi je odlučila da se preseli u Srbiju

  • 3
Liz Doung, jutjuberka, Vijetnam, Australija Printskrin: K1

Liz Doung iz Australije, poreklom je iz Vijetnama, a zbog ljubavi je odlučila da se preseli u Srbiju. Kako ističe, boravak ovde joj je promenio pogled na život.

U emisiji "Vikend iz Prvog reda“, ova mlada dama otkriva da se tri puta zaljubila u Srbiji, ali i da su je momci koje je volela naučili mnogim stvarima.

- Tri puta sam se zaljubila, ali ne u isto vreme. Zbog prvog sam naučila srpski, zbog drugog sam se preselila u Srbiju, a treći me je naučio da putujem.

Liz ističe, da je uprkos prekinutoj ljubavi ostala sama u Srbiji, a kasnije je put odveo u Crnu Goru i Bosnu, koju je upoznavala tako što je putovala "vespom" kroz planine.

- Ja sam mnogo brzopleta i ne dajem sebi vremena da razmislim i polako odlučim o svemu. Počela sam da tražim izazove. Kupila sam Vespu i krenula sam da putujem, ali nisam mogla da idem auto putem, jer je ona samo 50 kubika. Zbog toga sam morala preko Zlatibora i Žabljaka. Prvo sam otišla u Crnu Goru - kaže Liz i otkriva kakvi su muškarci u Nikšiću, gde je živela mesec dana.

- U Nikšiću mi niko nije prišao na ulici, jer je tamo velika mogućnost da devojku koja ti se sviđa, sretneš ponovo, ali su mi stalno slali poruke preko Instagram. U Srbiji su muškarci mnogo napadni i to mi ne prija više, mogli bi to malo da promene – kaže Liz u emisiji „Vikedn iz Prvog reda“ na televiziji K1 i dodaje da je više za Srbiju ne vezuju muškarci, već ljubav da upozna našu zemlju, Balkan, ali i da usavrši srpski jezik.

Kako ističe, oduševljena je našim mentalitetom, uprkos teškim situacijama u kojima je bio naš region

- U ovom regionu su se dešavale loše stvari, ali ovakav mentalitet nema nigde. U Australiji sam pola sata slušala dve žene u razgovoru, koje su se žalile oko toga što nemaju dovoljno mesta da stave đubrivo – rekla je i otkriva da je naučila da sprema neke naše specijalitete, kao i da joj je omiljeno jelo praseće pečenje.

(Telegraf.rs)

Video: Kao da je izašao iz crtanog filma: Predstavljamo vam roze bivola

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA