≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresni oproštaj đaka od domara ubijenog u masakru: Dragan je voljena legenda Ribnikara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osmoro đaka i Dragan ubijeni su jutros u pucnjavi koja se dogodila u ovoj školi

  • 8
Paljenje sveća cveće pucnjava u školi OŠ Vladislav Ribnikar Dragan čuvar fičeri Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Miloš Milivojević/Jadranka Ilić, Privatna arhiva

Nezapamćena tragedija u sredu ujutru probudila je celu Srbiju. Osmoro dece i njihov voljeni domar više nisu među nama. Sve što je ostalo nakon ove užasne vesti su zagušeni plač, bol i tišina. Tišina koja govori više od reči.

Đaci koji su preživeli najgoru scenu novije istorije naše zemlje u školi "Vladislav Ribnikar", ipak su smogli snage da se oproste od svojih voljenih drugara iz klupe, a posebno mesto u njihovim srcima zauzeo je i čika Dragan. Nasmejana legenda koju su smatrali članom porodice.

Svi su saglasni - ovakav kraj nije zaslužio.

Poruke saučešća njegovoj porodici kruže društvenim mrežama, a jedan od đaka ove škole, potresnim rečima odlučio je da ga isprati na večni počinak. Kako i sam kaže, u mislima mališana dok god prelaze prag ulaznih vrata, on će na njima i stajati.

- Dragan je bio legenda "Ribnikara", sve nas je voleo i mi njega. Uvek me je pozdravljao kada uđem u školu, uvek bi me upozorio da li je tu pedagog da bih mogao da se našalim sa drugarima. Sve nas je čuvao i voleo, bio je srećan i nasmejan i uživao u svom poslu. Pored Dragana svi smo se osećali sigurno i srećno - objašnjava učenik "Ribnikara".

Kako tvrdi, uvek je bio tu da im pomogne ili prikrije njihove mladalačke greške i baš zbog toga, zauvek će ga čuvati u srcima i mislima.

Osmoro đaka i Dragan ubijeni su jutros u pucnjavi koja se dogodila u ovoj školi. Za stravično ubistvo osumnjičen je K. K. (13), učenik 7. razreda, koji je sa očevim pištoljem u rukama pucao na svoje vršnjake.

U napadu je ranjeno sedam osoba, među kojima i nastavnica istorije, dok se lekari bore za život trinaestogodišnje devojčice.

K.K. neće krivično odgovarati jer još uvek nema 14 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki broj građana okupio se na Cvetnom trgu da bi odali počast stradalima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA