Vreme čitanja: oko 1 min.

Srceparajući prizor u crkvi nakon tragedije na Vračaru: Žena se rasplakala u sekundi, pa upalila 9 sveća

Vreme čitanja: oko 1 min.

oruke podrške porodicama preminulih šire se društvenim mrežama ceo dan

  • 0
Paljenje sveća cveće pucnjava u školi OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Građani Srbije su u šoku nakon saznanja da je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubijeno osmoro dece zajedno sa domarom i to od strane svog vršnjaka, učenika 7. razreda, K.K..

Poruke podrške porodicama preminulih šire se društvenim mrežama ceo dan, a opisi srceparajućih scena ne prestaju da pristižu sa svih strana.

Kako je napisala jedna korisnica društvene mreže Tviter, prizor iz parka ju je skamenio i naterao da ode u crkvu i zapali 9 sveća, za 9 izgubljenih života.

- Izađem u park da raščistim glavu, u parku neki deka šeta i plače i ja šta ću rasplačem se i ja. Otišla sam na kraju u crkvu da zapalim 9 sveća, a nisam ni neki vernik, nekako mi bilo lakše kad sam videla da nisam jedina - opisala je ona.

Podsetimo, u napadu je ranjeno još sedam osoba, među kojima i nastavnica istorije. Lekari se bore za život jedne 13-godišnje devojčice, koja je zadobila prostrelnu ranu u predelu glave.

K. K. je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhapšen. Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela. On neće krivično odgovarati jer još nema 14 godina.

Kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare, osumnjičeni za masakr je detaljno planirao ubistvo. Prema rečima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. je mesec dana planirao ubistvo, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla spisak đaka i skicu škole koja podseća na crtež iz video-igrica.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte trenutak privođenja učenika koji je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA