≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Porodica nestalog Aleksandra upalila sveće za ubijenu decu iz Beograda: U svojoj tuzi oplakuju smrt nevinih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za mladićem se traga od 15. aprila

  • 0

Porodica Aleksandra Jovanovića koji je nestao 15. aprila, sinoć je upalila sveće za tragično ugašene živote u školi u Beogradu. Dok traže Aleksandra, svakodnevno, uz pomoć prijatelja, porodica, otac Slobodan, žena Sandra i troje maloletne dece, sinoć su, posle još jednog dana potrage, upalili sveće ispod pešačkog mosta "Svetu Irinej" u Sremskoj Mitrovici u pomen nastradalim đacima i radniku obezbeđenja u pucnjavi u školi u Beogradu.

Za Mitrovčaninom Aleksandrom Jovanovićem (18) kojem se svaki trag gubi 15. aprila i dalje se intezivno traga. Poslednji put viđen je u subotu, 15. aprila, kada je izašao iz porodične kuće i otišao u nepoznatom pravcu, a roditelji pretražuju reku Savu jer se njegov nestanak poklapa sa prijavom da je nepoznati mladić skočio sa mosta u reku Savu u Sremskoj Mitrovici, podseća Ozon.rs.

Vreme izlaska iz kuće Aleksandra Jovanovića i eventualnog odlaska do mosta se poklapa sa vremenom kada očevici kažu da videli dečka kako skače i da je imao crnu jaknu i da je dozivao pomoć – rekla je ranije Biljana. Policiji je u isto vreme prijavljen nestanak još jednog lica.

Aleksandar je na sebi imao sivu trenerku, sivi duks, crnu jaknu i sive patike.

"Juče ujutru su se ribolovci vratili, pretraživali su i reku i priobalje. U ovom toku Save teren je jako nepristupačan, ima mnogo šiblja, voda je izuzetno visoka već danima", dodaje otac Slobodan.

Prijatelji, ribolovci i dalje pomažu neutešnoj porodici nestalog Aleksandra Jovanovića. Nekolicina građana nastavlja potragu za Aleksandrom, koji je nestao u Sremskoj Mitrovci. Uz pomoć sonara, sa nekoliko čamaca ribari su krenuli u pretraživanje reke Save. Jučerašnja pretraga nije dala rezultat, a kako kaže otac Aleksandar, za naredne dane planirana je još jedna potraga sonarom, pretraživanje reke Save. Planirano je da se pretraži deo oko pešačkog mosta i ispod splavova koji se nalaze nizvodno, priča Slobodan Jovanović.

"Danas je devetnaest dana kako nema traga o mom sinu. Ne mogu vam reći koliko mi je teško, moj sin je nestao, tražimo ga svaki dan, pomažu nam prijatelji. U stalnom kontaktu sam sa ljudima koji traže moje dete. Čamci izlaze svakodnevno, kako kad postoji mogućnost", kaže otac Slobodan.

Još ne znam gde je moj sin Slobodan, niko me ne obaveštava, traže ga moji prijatelji i moja porodica, kaže za Ozon, Slobodan Jovanović, otac Aleksandra (18) iz Sremske Mitrovice koji je za kojim se traga od 15. aprila.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za proteklu 2022. je objavljen nestanak 1.801 punoletnog lica, dok je broj obustavljenih potraga 1.620. Istovremeno ukupan broj objava za nestalim maloletnim licima bio je 1.523, a broj obustavljenih potraga 1.518. To znači, da svakog dana nestane više od pet odraslih i više od četvoro maloletnih osoba.

I prema statistici Registra nestalih iz 2022. godine je jasno da je reč o jezivo velikom broju. I dalje kao nestali vodi se 27 lica, pronađenih koji, nažalost, nisu među živima je 22 i pronađenih živih je 25 lica.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki broj građana okupio se na Cvetnom trgu da bi odali počast stradalima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA