≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji, nađite više vremena za svoju decu, slušajte ih: Važan apel Brankice Janković

Vreme čitanja: oko 1 min.

Janković je navela da nas sve, posle jučerašnje tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar", preplavljuju tuga, bes i strah, ali da je važno da budemo odgovorni i razumni

  • 6
Brankica Janković Deca Škola Vasa Stajić Baja Mali Knindža Foto-montaža: Telegraf.rs, Tanjug/Dragan Kujundžić

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da bi roditelji trebalo da nađu više vremena za svoju decu, da ih slušaju, ali i posmatraju.

Janković je navela da nas sve, posle jučerašnje tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar", preplavljuju tuga, bes i strah, ali da je važno da budemo odgovorni i razumni.

- Poslednju reč bi trebalo da prepustimo nadležnima i stručnjacima, da oni objasne šta je bilo, da čujemo konačnu verziju, sklopimo sve kockice mozaika, da ga procesuiramo. Da dugo razgovaramo i pronađemo način da učinimo sve što je u našoj moći da se tragedija ne ponovi - rekla je ona gostujući na RTS-u, a prenosi Tanjug.

Janković je istakla da je za nju preovlađujući utisak jučerašnjeg dana bila tišina.

- Prvi put imam osećaj da smo u vremenu buke u kome inače živimo i kada niko nikoga ne sluša, juče prvi put čuli tišinu. Prvi put se čujemo i ako može nešto korisno da se izvuče, to je da se svi preispitamo i da se sve u sistemu promeni, u institucijama, školama, medijima, ali i u našim kućama i porodicama. To bi bila moja poruka - rekla je poverenica Janković.

Prema njenim rečima, roditelji bi trebalo više da slušaju svoju decu, ali i da ih posmatraju.

- Neće vam oni tek tako sve reći sa vrata, imam taj i taj problem, moraju da vam veruju i vi da ih posmatrate. Po koraku kako ulaze u kuću. Mislim da će danas poverenje i iskrenost postati ono što je bio novac, ništa ne može da bude isto - rekla je poverenica. Izjavila je saučešće svima koje je pogodila jučerašnja tragedija, uz nadu da će deca i nastavnica preživeti i naći način da se oporave od tragedije, ali i da će deca pronaći način da prežive traumu.

(Telegraf.rs)

Video: Tuga i bol, oproštaj od nastradalih drugara: Počelo okupljanje đaka ispred OŠ "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MM

    4. maj 2023 | 10:26

    Tacno receno, uz dodatak. Roditelji, ucite svoju decu da budu dobri ljudi, da nikoga ne maltretiraju, omalovazavaju, ponizavaju.

  • Branka

    4. maj 2023 | 10:18

    Peta Bozja zapovest glasi: postuj oca i majku da ti dobro bude i da dugo pozivis na zemlji

  • Mimi

    4. maj 2023 | 09:47

    Ili obrnuto?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA