Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva prosvetna sindikata najavila štrajk u petak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi zaposleni članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije obustaviće rad, u petak, 5. maja, zaposleni će tog dana biti u školama, ali neće izvoditi nastavu

  • 0

Sindikati u prosveti obustaviće sutra nastavu zbog jučerašnje tragedija, ali će zaposleni biti u školama. Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti stupiće u štrajk u petak u osam sati.

- Svi zaposleni članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije obustaviće rad, u petak, 5. maja, zaposleni će tog dana biti u školama, ali neće izvoditi nastavu - navodi se u saopštenju. Kako su naveli, nakon konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju doneće se odluke o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

- Pozivamo vas da razumete da tog dana škole neće raditi. Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole. Sve što činimo i što ćemo činiti je u najbolјoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece - navodi se u saopštenju.

I Sindikat radnika u prosveti stupiće sutra u štrajk, za koji kažu da se organizuje kako bi se svim zaposlenima u prosveti obezbedilo poštovanje dostojanstva na radu, kao i rad na radnom mestu i u radnoj okolini na kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu u skadu sa Ustavom i Zakonom o bezbednosati i zdravlju na radu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA