Vreme čitanja: oko 2 min.

"Plačem dva dana": Milanu se Srbija borila za život, a on želi da se oduži prodajom kolica za nastradalu decu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve me je ovo mnogo pogodilo, da li je moguće, zašto baš nas, našu decu...

  • 6
Milan Šolaja Foto: Privatna arhiva

"Plačem dva dana".

Ovim rečima Milan Šolaja iz Kucure počinje priču za Telegraf. Povod njegovog javljanja, je malo je reći, tužan i potresan.

Milan Šolaja iz Kucure je nakon teške nesreće ostao nepokretan. Srbija je više puta pomogla Milanu da  sakupi novac za njegove operacije, a Milan je odlučio da se oduži svima u najtežim trenucima za naciju.

Naime, tragedija koje se dogodila na Vračaru, kada je maloletni K.K. ubio svoje drugare i čuvara škole, Milana je duboko potresla. On se javio našoj redakciji, i rekao da plače već dva dana, ali i da želi da pomogne.

Milan je odlučio da svoja kolica proda i da sav novac donira roditeljima čija su deca nastradala, ali i onima čija se deca još uvek bore za život. 

- Sve me je ovo mnogo pogodilo. Da li je moguće... Zašto baš nas, našu decu. Iskreno, duša me boli i plačem od juče... Imam jednu molbu za vas. Kada je meni bilo teško, vi, novinari, i cela Srbija ste bili uz mene. Zahvaljujući svima vama ja sam preživeo. Ne mogu da gledam na sve ovo tek tako. Želim da pomognem porodicama nastradalih ili ako je potrebno porodicama povređenih, ranjenih. Imam mnogo dobro očuvana kolica za osobe sa invaliditetom koja možemo postaviti na licitaciju za 600 evra, i jos jedna skroz nova kolica obična koja kostaju 250 evra - kaže Milan.

- Želim da ih postaviTE na licitaciju i da ih neko kupi. Da odu osobama sa invaliditetom kojima je potrebno, a novac porodicama nastradalih ili povređenih za oporavak. Tako mi srce govori. Jako želim da pomognem - napisao nam je Milan i dodao:

- I ova moja sportska, lako- aktivna garantujem da su bez dinara ulaganja, kao nova kao sto vidiš i na slici. To su Sopur- Helijum kolica nova su bila 2500 evra kada sam i dobio. Neka idu i krene za 500 evra, ti reši i vidi kako zeliš. To su kolica u kojima sam postao evropski prvak, ali to sada nije bitno, želim samo da se odužim svojoj braći, kada je najpotrebnije, svom narodu - rekao nam je Milan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA