≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svi ranjeni u Mladenovcu imaju prostrelne rane i ugroženi su: Ministarka Grujičić o stanju povređenih

Vreme čitanja: oko 3 min.

U terorističkom napadu koji se dogodio u četvrtak uveče u Mladenovcu, u selima Malo Orašje i Dubona ubijeno je osmoro ljudi

  • 2

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obraća se javnosti povodom strašne tragedije kod Mladenovca u kojoj je ubijeno osmoro, a ranjeno 14 ljudi.

- Od vremena devedesetih ne pamtim da se nešto ovako desilo. Dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj puštena su kući, devojčica je i dalje kritično. Deca sa Kliničkog su dobro, sa nastavnicom su pušteni sa intenzivne nege. Jedan dečak je jako teško, ima oštećenje kičmene moždine i ne pokazuje pokretljivost ruku i nogu - rekla je ministarka i navela u kakvom su stanju povređeni u pucnjavi na Vračaru, koja se desila 3. maja.

Povređeni u Mladenovcu

Kada je reč o pucnjavi od sinoć, pacijent M. M. imao je površnu ranu grudnog koša i to grudne kosti i kože i trbušne maramice. Nije imao povrede unutrašnjih organa trbuha, jutros je operisan, stabilan.

N. N. devojka, 2006. godište, imala je povredu glave i bešike, hematom sa desne strane čeonog temena je odstranjen, nažalost, i pre operacije nije videla na levo oko i tu se zaglavio metak i nju će verovatno čekati još jedna intervencija.

M. A, devojka 2005. godište je najteže povređena, imala je dva prostrela sa velikim oštećenjem, velike povrede jetre, bubreg je odstanjen, deo dvanaestopalačnog i debelog creva. Herojsku operaciju su radili moje kolege hirurzi.

Mladiću I.I. je povređena arterija, ušao je u operaciju u stanju šoka, kolege su zaustavile krvarenje i rešili prelom desne natkolenice. Njemu sleduju dve intervencije.

V. N, 2003. godine povrede natkolenice i prepone, biće urađene ortopedske intervencije.

S. J. (1972) povredu grudnog koša, grudni hirurg je uradio operaciju, on je takođe stabilan i operisan. Nažalost, ima prelom prvog pojasnog pršljena i za sada nema znake pomeranja nogu. Muškarac M. P. (1969) prostrelna povreda donjeg dela karlice, operisan je i on se sada nalazi na intenzivnoj nezi i još jedan muškarac je takođe operisan.

U bolnici Dr Dragiša Mišović primljena su dva pacijenta i to M. P. (1997) jednom je odstrajen bubreg, operacija je završena jutros i I.M. (2003) je stabilan. Ona je dodala da su tri pacijenta zbrinuta u Opštoj bolnici u Smederevu, jedan je zbog komplikacija preveden u Urgentni centar, drugi je stabilno, a treći pacijent na sreću nije imao povrede unutrašnjih organa. - istakla je Grujičić, pa nastavila:

- Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u celoj akciji, a posebno mojim kolegama koji su sinoć ovde radili neverovatnom brzinom. Prostrelne rane su tkave da ne možete nikada d a budete sigurni šta će se dešavati. Svi u lancu su radili kako treba. Svi su odreagovali dobro.

Preminuli u Mladenovcu nisu mogli da budu spašeni. Preminuli su na licu mesta. Sinoć je preminulo osmoro, a 13-oro je imalo povrede prostrelnim oružjem, svi su u životnoj opasnosti. Nikada ne možete biti sigurni kada su nanete povrede vatrenim oružjem.

Govoreći o incidentu Leskovcu, ministarka je rekla da je dete pogođeno zrnom takođe ugroženo, jer je zrno pogodilo kritično arteriju nakon čega je dečak izgubio litar i po krvi.

- Devet psihijatara je otišlo u školu "Vladislav Ribnikar" na zahtev direktorke - rekla je ministarka.

Zahvalila se ljudima na humanosti i istakla da nove doze krvi trenutno nisu potrebne.

Podsetimo, u terorističkom napadu koji se dogodio u četvrtak uveče u Mladenovcu, u selima Malo Orašje i Dubona ubijeno je osmoro ljudi. Među stradalima je jedan policajac (20), njegova sestra, i još jedan mladić (21) a ima 14 ranjenih, saznaje Telegraf.rs. Osumnjičeni za ubistva uhapšen je posle osam sati potrage.

Prema našim informacijama, U. B. je bio sa društvom u školskom dvorištu kada se posvađao sa njima. Došao je do kuće i uzeo automatsku pušku. Potom se vratio do društva, pucao na ekipu koja je pravila roštilj, zatim seo u mercedes i navodno pucao iz automobila u pokretu.

Navodno, on je kasnije menjao automobil.

Inače, osumnjičeni nije osuđivan, međutim, kako saznajemo, prijavljivan je za nasilje i važio za problematičnog muškarca. Navodno, napadač je sin vojnog lica.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Ujedinjeni smo u bolu i tuzi, ovo je napad na celu našu zemlju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • А

    5. maj 2023 | 14:01

    Има ли овај убица кукавица презиме?!

  • Miško

    5. maj 2023 | 16:22

    Strašno, šta nam se događa! Zašto?Nismo mi loši ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA