Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali grad na zapadu Srbije doneo hitne mere za bezbednost u školama: Evo šta će prvo da urade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sastanku sa direktorima škola, predstavnicima policijske stanice i prosvetne inspekcije detaljno su analizirani bezbednosti rizici

  • 2
Učionica učenici škola Foto-ilustracija: Shutterstock

Lokalna samouprava u Malom Zvorniku je donela set mera koje za cilj imaju vraćanje osećaja bezbednosti u školama i prevenciju rizika od tragičnih dešavanja.

Na sastanku sa direktorima škola, predstavnicima policijske stanice i prosvetne inspekcije detaljno su analizirani bezbednosti rizici, a jedna od odluka je da se u školama što pre održe roditeljski sastanci na kojima treba da prisustvuju deca, roditelji, psiholog, prosvetni inspektor i predstavnici MUP-a .

- Većina škola poseduje video nadzor, ali će škole utvrditi da li neophodno postavljanje dodatnih kamera. Obezbedićemo instaliranje video nadzora u školama u kojima ne postoji. Direktori škola su zaduženi da obezbede svakodnevni snimaka u toku nastave, na odmoru i vannastavnom vremenu - rekao je Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Pripadnici policijske stanice će pojačati obilazak škola i školskih dvorišta, a načelnik i komandir policijske stanice u Malom Zvorniku su istakli da će, osim preko poznatih brojeva policijske stanice oni preko svojih privatnih brojeva mobilnih telefona u svako doba dana i noći biti dostupni direktorima škola koji su odgovorni da prijave svaku sumnjivu aktivnost koja može da ugrozi bezbednost učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajs

    7. maj 2023 | 11:12

    Ne svidjaju mi se sve ove promene jer se bave posledicom, a ne uzrokom. Zna se sta je uzrok, zapustena deca kojoj niko ne sme da pisne ni u skoli ni kod kuce. Imaju mnogo velika prva i stavljena iznad svih. Treba da imaju prava ali bas tolika, na tom nivou ne. Druga stvar su roditelji koji su uvek na strani deteta kakvu god glupost da naprave i uvek je kriv neko drugi a najvise ucitelji, nastavnici itd. Odmah jedan od roditelja dolazi u skolu da se obracuna sa nastavnikom, da mu preti, vredja, pa cak fizicki napadne. Kada se vratimo nekih 20 godina unazad, kada je sve pocelo, doci cemo do ovog rezultata da ti se prvi put u istoriji drzave desi da dete 7.razreda izvrsi masakr. Dzaba policija u skolama, kamere, metal detektori itd kada sa roditeljima nije u redu, a samim tim i decom. Dovoljno je samo da se stanje u skolama vrati na stanje pre 2000.godine, da se zna ko je ucitelj, nastavnik, a ko ucenik, a ko roditelj.

  • Ok

    7. maj 2023 | 09:10

    U manjim sredinama sve ide lakše i brže. Od danas za sutra možeš promeniti i popraviti mnogo toga. Problem je Bgd, grad od skoro 2 miliona ljudi je veliki mehanizam koji traži ozbiljnu ljudsku, tehničku i materijalnu podršku. Ali neka bar krenu da menjaju stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA