≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prosvetari prekidaju štrajk koji su počeli u petak: Odluku doneli iz veoma bitnog razloga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sindikati ističu da od odgovornih u državi traže da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima učine sve kako tragedija, kakva se dogodil u OŠ "Vladislav Ribnikar" ne bi ponovila nigde i nikada u našoj državi

  • 1
Paljenje sveća cveće pucnjava u školi OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je danas da je doneo odluku o prekidu štrajka koji su započeli u petak zbog tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Robnikar".

U saopštenju je navedeno da će svi članovi tog sindikata od sutra, 8. maja održavati nastavu po rasporedu časova u školama redovno.

"Odluku donosimo u najboljoj nameri, kako bismo svojim aktivnostima pomogli u obezbeđivanju sigurnog okruženja za našu decu i zaposlene u ustanovama obrazovanja i vaspitanja", stoji u saopštenju.

Sindikati ističu da od odgovornih u državi traže da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima učine sve kako se ovakva tragedija ne bi ponovila nigde i nikada u našoj državi.

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je da u petak stupaju u štrajk, nakon napada u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.

(Telegraf.rs)

Video: Filipović: Sve naredne aktivnosti u OŠ Vladislav Ribnikar biće prilagođene đacima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    7. maj 2023 | 17:32

    Nadam se da će se odustati od maturskih večeri? Zar da se pravimo da je sve u redu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA