≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važne promene stupaju na snagu: Od danas će u svim školama u Srbiji biti prisutni policajci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika

  • 15

U svim školama u Srbiji, od danas od 8 časova pa sve do kraja nastave biće prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

"Već sutra od osam časova, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje“, rekao je Stevandić u nedelju za RTS.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

"Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci...“, rekao je Stevandić.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana - na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

(Telegraf.rs)

Video: Šta građani misle o pojačanim bezbednosnim merama u školama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magaš

    8. maj 2023 | 08:30

    Sad ce skole biti kao vaspitno" popravne" ustanove. Sta moze jedan policajac nije u tome fora...problem je mnogo dublji.

  • Marko

    8. maj 2023 | 07:44

    I ko meni garantuje da navodim primer taj neki policajac neće da se zaljubi u naku profesoricu i pobije pola škole zbog ne uzvraćene ljubavi?

  • Bole

    8. maj 2023 | 09:44

    Odlična odluka! Bar neki oblik prevencije! Neka bude tako bar do kraja školske godine, dok se ne smire strasti. Dok se ne provere sva ova deca kojima je K.K. uzor. Dok se ne procesuiraju njihovi roditelji. Kada mi je dete živo, zdravo, kada normalno uči i druži se sa decom - šta ja ima da tražim u objektu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA