Vreme čitanja: oko 1 min.

Veličaju masovne ubice, prete da će isto tako: Otkriveno čak 90 slučajeva izazivanja panike, privedeno 8 dece

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brkić je rekao da su na području Beograda registrovana 43 slučaja ugrožavanja sigurnosti

  • 4
Hapšenja na internetu, lisice Foto: Shutterstock

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić izjavio je danas da je prethodnih dana u Srbiji registrovano 90 slučajeva ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, od toga 24 na internetu, a da je privedeno osam maloletnika.

Brkić je za RTS rekao da su na području Beograda registrovana 43 slučaja ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, pet osoba je privedeno, a podnete su četiri krivične prijave - tri zbog ugrožavanja sigurnosti, a jedna zbog izazivanja panike i nereda.

- Apelovao bih i na nastavnike i na roditelje da razgovaraju sa decom i da im objasne da bilo koja objava koja im možda liči šaljivo ili da će da privuče pratioce može da dovede do ozbiljnih posledica - rekao je Brkić.

Podsetimo, juče je niška policija, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila 16-godišnjaka iz tog grada, zbog osnova sumnje da je 3. i 6. maja, na odeljenjskoj grupi na društvenoj mreži "Instagram objavio više različitih pretećih poruka, saopštila je Policijska uprava Niš.

Policija je pretresom stana u kome živi tinejdžer pronašla dve replike pištolja crne boje sa pripadajućim okvirima i kutijama.

Takođe, muškarac Z.M. (56) iz Leštana koji je pretio masakrom identičnim kao u Mladenovcu i o tome obavestio policiju, ubrzo je uhapšen.

Interventa jedinica MUP- a uhapsila je osumnjičenog muškarca u kući, a on nije uspeo da pruži otpor.

Z. M. (56) pozvao je policiju i obratio se rečenicom: "Pošaljite policiju inače ću da izvršim masakr kao ovaj što se desio". Rekao da kreće iz Boleča, i da će na okretnici u Ulici Živka Davidovića da puca u ljude kao što je to uradio Uroš B. u Mladenovcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • w

    8. maj 2023 | 11:26

    Dali su ova deca normalna?????🙏

  • Psiholog

    8. maj 2023 | 13:24

    Dokazano je da su u vecini slucajeva deca bogatih roditelja koja imaju sve sto pozele servirano. A da brinu o necemu i da pimazu roditeljima ,ne bi imala vremena da razmisljaju o glupostima. Od dosade ljudi a narocito deca cine najmonstruoznije stvari

  • Ove starije

    8. maj 2023 | 11:51

    U rudnik strpati a decu u psihijatriju na prevaspitavanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA