≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP objasnio do detalja kako možete predati oružje: Dolazak u stanicu nije obavezan, ovo su koraci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu

  • 13
Mirijevo, skok sa zgrade Foto: Marko Jovanović

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovano oružje i municiju, obaveštava građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanici i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se odazovu pozivu i do 8. juna, bilo lično ili pozivom policiji da po neregistrovano oružje dođe, predaju nelegalno oružje, municiju i eksplozivne naprave.

Svakoga dan od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomatsko vatreno oružje.

Dakle, možete ga doneti u policijsku stanicu kao i do sada, a ukoliko iz bilo kog razloga ne želite ili ne možete, možete pozvati najbližu policijsku stanicu i patrola će doći na adresu da preuzme, niste u obavezi da date podatke svoje ukoliko to ne želite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA