≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne može krivično da odgovara, ali u jednom slučaju može da se izoluje: Toma Fila o sudbini dečaka ubice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fila smatra i da je povećanjem broja policajaca u školama i na javnim mestima povećana bezbednost.

  • 6

Advokat Toma Fila izjavio je danas da se niko od onih koji su bili na izdržavanju kazne od 20 godina nije vratio "normalan i dobar", odnosno "upotrebljiv za život", prenosi Tanjug.

Na pitanje ima li pravnog osnova da nikada ne izađu na slobodu K.K. (13), počinilac ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i U.B. (21), koji je ubio ljude kod Mladenovca i Smedereva, Fila je objasnio da je K.K. krivično neodgovoran, dodajući da prema njemu mogu da budu primenjene psihijatrijske mere, te da bude izolovan, ako se utvrdi da je neuračunljiv.

- U suprotnom ide kući, ali ja mislim da se to suprotno neće desiti - rekao je Fila za Tanjug. Govoreći o U.B., Fila precizira da on još nema 21 godinu, te da ne zna kako bi on mogao da "ne izađe nikada na slobodu".

- "Ali, ja znam mnogo ljudi koji su dobili 20 godina umesto smrtne kazne. U moje vreme, to je bila najveća kazna. Nijedan od njih se nije vratio normalan i dobar. Dobar - upotrebljiv za život - rekao je Fila i dodao da su zbog toga uvedena savetovališta i sistem za rehabilitaciju.

Kako kaže za Tanjug, nemoguće je predvideti šta će se dešavati nakon izdržane kazne i da bi ta osoba morala da izvrši neko krivično delo da bi sud mogao da donese odgovarajuću odluku. Fila smatra i da je povećanjem broja policajaca u školama i na javnim mestima povećana bezbednost.

- Taj policajac mora da bude aktivan unutra i da mu deca veruju, da se njemu žale, kao što idu od psihologa. Verujem da će to biti dobro rešenje - zaključio je Fila.

(Telegraf.rs)

Video: Fila: Deca moraju da veruju policajcu koji obezbeđuje školu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    8. maj 2023 | 17:34

    Malo cudoviste ne sme nikada vise da bude na slobodi

  • DRŽAVA MORA

    8. maj 2023 | 17:10

    DA NAPRAVI PRESEDAN otac 30 godina robije a zlikovac sun da provede život iza rešetaka

  • Atila bic bozji

    8. maj 2023 | 17:34

    Ovo su posebni slucajevi i za njih vazeci zakon ne treba da vazi.Oni ne treba nikad da izadju napolje.Zbog mogucnosti ponavljanja djela.Mozete li da ih zamislite u vasoj blizini? Ja ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA