≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako bi se ubicama sudilo na Zapadu! Srbi iz dijaspore otkrili neverovatne stvari, ovde se ne prašta ni deci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na pitanje koje su najadekvatnije kazne za počinioce njatežih zločina Kanađanin je odgovorio "najteže kazne"

  • 58
Anketa osumnjićeniMladenovac i  Uroš B i Vladislav Ribnikar K. K Foto: Telegraf.rs, MUP

Nakon masovne pucnjave u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru kada je učenik sedmog razreda K.K. (13) usmrtio devet ljudi, a ranio sedmoro i terorističkog akta kod Mladenovca u kojem je Uroš B. (21) ubio osmoro, a ranio 14 ljudi Srbija je nema. Za samo 48 sati tragično je nastradalo 17 osoba i to devetoro maloletnika, naša zemlja ovakve zločine ne pamti.

Ekipa Telegrafa.rs pitala je građane Beograda o najadekvatnojoj kazni za počinioce najtežih zločina, odgovori su bili razni, a posebno su se istakla dva. Beograđanin koji 30 godina živi u Kanadi i žena koja je rođena u Srbiji, ali godinama živi u Engleskoj uporedili su zakone i otkrili kako se njihove zemlje ponašaju prema počiniocima najtežih zločina. 

Na pitanje koje su najadekvatnije kazne za počinioce njatežih zločina Kanađanin je odgovrorio "najteže kazne".

- Nema filozofije treba vratiti smrtnu kaznu, u okviru zapadnog pravnog sistema maloletnicima se sudi kao punoletnicima, to se dešava u SAD, to se dešava u Kanadi, a i u Velikoj Britaniji. Ako maloletnik počini krivično delo sudi mu se kao punoletnom licu i to je kraj - rekao je.

Srpkinju koja živi u Engleskoj duboko su potresli tragični događaji.

- Ja živim u Engleskoj ovo nikad nisam doživela, ovo je strašno. Nema tu opravdanja, obojicu treba zatvoriti i baciti ključeve. To što je maloletnik ili mlađi maloletnik to ne pali nigde, može samo ovde - rekla je žena.

Ona dodaje da u Engleskoj onaj maloletnik koji načini neko krivično delo završi u zatvoru.

(Telegraf.rs)

Video: Šveđanka u Beogradu uporedila Srbiju i svoju zemlju:Dala oštar sud za uvođenje smrtne kazne u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    9. maj 2023 | 07:37

    U Americi bi ovog malog osudili na smrtnu kaznu a tako bi trebalo i kod nas.Kad je nešto ovako u stanju sad da uradi sa 13god zamislite šta će da uradi za 10,15god??Svi što ga brane da je dete još su ludji nego on.On je ovo planirao mesec dana,kako luda osoba može toliko da se posveti tome i da napravi onakvu skicu i detaljno sve isplanira??Šta će da bude on za 10god doktor nauka ili serijski ubica ili možda plaćeni ubica??Samo malo razmislite šta bi bilo da je vaše dete ubio?Da je moje dete ja znam šta bi uradio.

  • Erlingendon

    9. maj 2023 | 08:13

    Promeniti zakone. Smrtna kazna

  • M8

    9. maj 2023 | 08:31

    Smrtna kazna za zlocince

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA