≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove predele do kraja dana očekuju pljuskovi sa grmljavinom: Evo kada stižu do Beograda

Vreme čitanja: oko 1 min.

S obzirom na to da na visini ovog poslepodneva preovladava jugozapadno visinsko sttrujanje, ovaj sistem u nastavku poslepodneva nastaviće put prema severoistoku

  • 0
Vremenska prognoza, vreme, oblaci, munje, kisa Foto: Shutterstock

Ovog poslepodneva u većem delu Srbije smenjuju se sunčani i oblačni intervali, a i toplije je u odnosu na prethodne dane, pa su tako temperature uglavnom preko 20°C, a u Beogradu je 22°C.

U ovom času snažan grmljavinski sistem premešta se sa Podrinja preko Kolubarskog okruga i donosi ovim predelima jače pljuskove sa grmljavinom.

S obzirom na to da na visini ovog poslepodneva preovladava jugozapadno visinsko strujanje, ovaj sistem u nastavku poslepodneva nastaviće put prema severoistoku, a na direktnom putu naći će se i Beograd oko ili nešto posle 17 časova, tako da se i na širem području grada tada očekuju pljuskovi sa grmljavinom i trajaće sat i po do dva.

Nakon Kolubarskog okruga i Beograda, ovaj grmljavinski sistem sa pljuskovima zahvatiće i delove Vojvodine.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće i ponegde u Bačkoj i u Banatu, a kiša se očekuje i na jugu Srbije.

U ostalim predelima Srbije biće uglavnom suvo, još na jugu sa kišom.

Ipak, tokom večeri i noći u većem delu Srbije biće uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa obilnijim padavinama.

Inače, Srbiju i naš region tokom noći i tokom sutrašnjeg dana biće pod snažnim uticajem ciklona, koji će se svojim centrom premeštati sa sredenjeg Jadrana preko zapadanog Balkana.

Već u toku večeri talas obilnih padavina zahvatiće Crnu Goru i Hercegovinu, a ovaj sistem tokom noći zahvatiće i Srbiju i doneti obilne padavine prvo južnim, jugozapadnim i zapadnim predelima Srbije. Ovo će biti uvod u veoma kišovito i vetrovito vreme drugog dana vikenda.

Ciklon će ponovo usloviti pojačanje jugoistočnog vetra, koji će u košavskom području u nedelju imati olujne udare, na jugu Banata i preko 100 km/h.

Uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, nedelja će doneti i svežije vreme, uz maksimalne temperature od 16 do 20°C, u Beogradu do 17°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA