≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj dan biće pravi jesenji: Temperature niže za 10 stepeni od proseka, pljuskovi i vetar

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija će do kraja sedmice biti pod uticajem ciklona sa centralnog Mediterana i Jadrana, pa se očekuju dosta oblačnosti i padavina, uz vetrovito i relativno sveže vreme

  • 1
Kiša pljuskovi  nevreme vremenska prognoza Foto: Tanjug/Rade Prelić, Telegraf.rs

Srbija će do kraja sedmice biti pod uticajem ciklona sa centralnog Mediterana i Jadrana, pa se očekuju dosta oblačnosti i padavina, uz vetrovito i relativno sveže vreme.

I sreda će proteći u znaku suvog vremena, osim na jugu Srbije gde se očekuje kiša. Biće vrlo vetrovito, uz jugoistočni vetar. Košava će u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata imati povremeno i olujne udare od preko 80 km/h.

Maksimalna temperatura biće od 14°C na jugoistoku do 20°C na severozapadu Srbije, u Beogradu do 17°C.

Četvrtak će biti najhladniji dan ove sedmice, a vreme će biti nalik oktobarskom i jesenjem vremenu.

U celoj Srbiji u četvrrtak će biti oblačno i relativno hladno vreme, povremeno sa kišom, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno sa olujnim udarima, naročito na jugu Banata i u Podunavlju.

Jutarnja temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu oko 10°C, a maksimalna dnevna od 13 do 17°C, u Beogradu oko 14°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za drugu dekadu maja od 21 do 25°C, u četvrtak će temperature u pojedinim predelima Srbije biti niže i za 10 stepeni niže od proseka. Pre samo nekoliko dana, odnosno u nedelju, temperatura u Srbiji je dostigla letnjih 28°C.

Uticaj ciklona nastaviće se i u petak, ali uz nešto toplije vreme. Košava će biti veoma jaka, imaće povremeno olujne udare, na jugu Banata i do 100 km/h.

Biće promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima.

Maksimalna temperatura biće od 16 do 20°C, u Beogradu oko 18°C.

U subotu se očekuje kratkotrajni predah od padavina, uz suvo i uglavnom pretežno sunčano ili umereno oblačno vreme. Košava će i dalje duvati, a maksimalna temperatura biće od 18 do 23°C, u Beogradu oko 21°C.

U nedelju i početkom sledeće sedmice očekuje se uticaj još jednog snažnog ciklona sa Tirenskog mora i Jadrana, pa će biti promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje.

Košava će i dalje duvati, a posebno će biti jaka u nedelju kada se očekuju olujni udari, na jugu Banata i preko 100 km/h.

(Telegraf.rs)

Video: Klimatolog Đurđević: Imaćemo leto sa temperaturama iznad proseka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA