Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinju nove mere zaštite škola u Užicu: Prave se posebni spiskovi đaka koje će proveravati policija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Škole će morati da spreme spiskove đaka za koje se procenjuje da su u riziku od nasilja

  • 2
Policija obezbedjuje skole Foto: Nikola Anđić

Policijski službenici danas su započeli posete školama u Užicu, kako bi ustanovili potencijalne probleme koji se tiču bezbednosti u ovim ustanovama, saznaje Telegraf.rs.

Kako su naveli, povod je tragičan događaj u Beogradu, a cilj je da se zajedničkim radom utiče na smanjenje vršnjačkog nasilja i poboljšanje odnosa među vršnjacima, te da škola bude bezbedno mesto.

- U vezi navedenog u PU Užice napravljeni su timovi koji će obilaziti škole na teritoriji PU Užice, te odlaskom u škole razmotriti bezbednosnu problematiku i druga pitanja od značaja za procenu i unaprebđenje stanja bezbednosne zaštite učenika i škola i analizirati događaje sa elementima nasilja, naročito one u kojima je reagovao Tim za bezbednost u školi - rečeno je iz Policijske uprave Užice.

Dodaju da je potrebno da škole, stručni saradnici i direktori na teritoriji grada Užice i opština Arilje, Požega Kosjerić, Bajina Bašta, Čajetina i Zlatibor, spreme spisak učenika za koje procenjuju da su u riziku od nasilja, bilo da su oštećeni, odnosno žrtve ili izvršioci nasilja ili ispoljavaju asocijalno ponašanje.

- Navedene spiskove će, prilikom dolaska u škole, policijski službenici razmarati zajedno sa relevantnim predstavnicima škola, kako bismo dogovarali dalje aktivnosti - zaključuju iz policijske uprave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    10. maj 2023 | 09:01

    Uvedite smrtne kazne za ubice i priča gotova!

  • Radex

    9. maj 2023 | 23:20

    I sada treba djecu pregledavati ko najveće kriminalce ovo je cirkus od države!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA