Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je Danica Grujičić zaista rekla o ukidanju društvenih mreža

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grujičić je mladima poručila da ne veličaju K.K. (13) na društvenim mrežama

  • 29
Vlada Srbije vanredna konferencija za novinare, pucnjava OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarka zdravlja Danica Grujičić gostovala je jutros u Jutanjem programu na TV Pink i tom prilikom apelovala na mlade da prestanu sa veličanjem K.K. (13), koji je prošle nedelje u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio 9, a ranio 7 osoba.

- Molim ove što na društvenim mrežama pišu kojekakve gluposti da će da urade nešto ili veličaju ubice i kriminalce da shvate da nisu opasni momci i fenomanalne devojke, nego da su najobičnije budale. Ako ne možeš da se raduješ uspehu drugara, napišeš mu lepu čestitku kako je bio super u školi, ako ne možeš da smisliš humanitarnu akciju, pomogneš u pošumljavanju...onda ćuti i nemoj mrziteljske poruke slati po mrežama - poručila je ona.

Grujičić dodaje da je možda trenutak da se sve mreže ukinu na mesec dana, pa da vidimo kako bismo funkcionisali bez njih.

- Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vreme. Svi ovi koji pišu, i odrasli i deca, vi ste najobičnije budale. Možda je zaista potrebno na mesec dana prekinuti sve i Fejsbuk, Instagram, Tik Tok, Tviter. Mesec dana restarta, a za to vreme deca neka se vrate knjigama i normalnim akcijama. Ne treba gledati ko je šta rekao i kazao i kako se ko prikazao na mrežama, mislim da na mesec dana treba ukinuti sve, da vidimo kako se živi bez društvenih mreža - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja ro tako

    9. maj 2023 | 21:56

    Bravo!! I za vrme leta uvesti im OBAVEZNU RADNU AKCIJU! Po smenama u trajanju od mesec dana, i da im se to najvise boduje na upisu u srednje skole!! Da se nauce raditi, i biti drustveno korisni a ono sto je vazno, da nauce kako se drizi. I kad budu morali da ustaju 4h, rade do 16h. Tesko ce im pasti na pamet gluposti. Uvesti im drustveno koristan rad, da pomazu starijim osobama!! Napravismo od dece lezibegovice....

  • Suncica

    9. maj 2023 | 21:37

    Podržavam! Vratimo se svi u normalu, vreme je!

  • w

    9. maj 2023 | 21:42

    To bi bilo naj bolje ukinuti nego šta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA