≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvoje pacijenata ranjenih u masakrima još su kritično: "Ne pokazuju znake oporavka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi ostali pokazuju se oporavljaju, navodi ministarka zdravlja Danica Grujičić

  • 7

Dvoje povređenih u tragedijama koje su se dogodile u Beogradu i okolini Mladenovca i dalje su u teškom stanju dok se ostali oporavljaju, izjavila je danas ministarka zdravlja Danica Grujičić.

"Neki su pušteni kući iz incidenta koji se dogodio u okolini Mladenovca i Smedereva. Jedan momak je već pušten iz Smedereva, drugi je na fizikalnoj terapiji trenutno, njega pripremaju za otpust. Jedan pacijent je već otpušten u subotu, iz Urgentnog centra, tri dečaka su otpuštena iz škole u kojoj se desila tragedija", rekla je Grujičić za Telegraf.rs, posle promocije novog udžbenika Katedre hirurgije sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Ona je dodala da je momak koji je bio u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović", a sada nalazi u Urgentnom centru, i dalje kritično, a da je devojka koja je imala velike povrede danas bolje.

"Svi pokazuju znake oporavka, sem devojčice koja je u Tiršovoj (Univerzitetska dečja klinika) i momak koji ima oštećenje bubrega i koji je prešao iz 'Dragiše Mišovića' u Urgentni centar", rekla je Grujičić.

Na bolničkom lečenju ih je trenutno jedanaestoro.

Ministarka ističe da se sada ne može tvrditi da će dečak koji ima povredu vratnog dela kičme i stariji pacijent sa povredom pojasnog pršljena, koji je upucan u masakru kod Mladenovca, moći ponovo da hodaju.

"Oni su zbrinuti. Stariji pacijent je operisan i njemu je značajno lakše. Nema bolove koje je imao pre operacije. A dečko kome je oštećena vratna kičma pokazuje dobre pokrete u levoj ruci, što daje nade da će se uz jedan uporan fizikalni tretman oporaviti.

To da li će moći da hodaju ne može niko da kaže u ovom trenutku. Težak rad predstoji i mojim kolegama u intenzivnim terapijama, a onda veliki posao predstoji kolegama na intenzivnoj terapiji, koji će se verovatno mesecima njima baviti", rekla je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    10. maj 2023 | 17:19

    Daće Gospod Bog da se svi oporave i da se vrate svojim najmilijima. Od srca im to želim i molim se Bogu.

  • aca sd

    10. maj 2023 | 16:53

    Krivci koji su ovo napravili do kraja u samici .Ne treba imati ni trunke samilosti prema bitangama .

  • Kele

    10. maj 2023 | 16:35

    Milostivi Bože i Majka Božija, pomozite im.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA