≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slika za ponos: Gimnazijalci iz Srbije osvojili 6 medalja na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medalje su osvojili Gvozden Lapčević, Mateja Vukelić, Andrija Živadinović, Stefan Šebez, Vukašin Đinović i Aleksandar Višnjić

  • 6

Na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola, koja se od 8. do 13. maja održava u Antaliji u Turskoj, svih šest takmičara koji su predstavlјali Srbiju, a koji su odabrani na takmičenjima u organizaciji Društva matematičara Srbije i pod pokrovitelјstvom Ministarstva prosvete, osvojili su medalјe, navodi Društvo matematičara Srbije.

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalјe, dok su se bronzanim medalјama okitili: Andrija Živadinović, Gimnazija „Svetozar Marković”, Niš, Stefan Šebez, Matematička gimnazija, Beograd, Vukašin Đinović, Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj”, Novi Sad i Aleksandar Višnjić, Matematička gimnazija, Beograd.

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju su učestvovali učenici iz 11 zemalјa Balkana, dok je van konkurencije učestvovalo još 11 ekipa iz celog sveta, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Rukovodioci BMO tima bili su Milјan Knežević, Univerzitet u Beogradu - Matematički fakultet i Vladimir Baltić, VIŠER, Beograd.

(Telegraf.rs)

Video: Da li deca iz OŠ Ribnikar treba da završe školsku godinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA