Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP objasnio šta uraditi sa oružjem nakon smrti vlasnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

U skladu sa zakonom, svaki građanin kod koga se ovo oružje nalazi u obavezi je da ga preda MUP-u na čuvanje, do rešavanja pitanja vlasništva nad oružjem

  • 0
Pištolj ilustracija Foto: Pixabay

Povodom poziva za predaju neregistrovanog oružja i municije, Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane da do 8. juna mogu predati i legalno oružje, koje im je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika, saopštio je MUP.

Radi sprečavanja eventualne zloupotrebe ovog oružja, neophodno je da se oružje koje je ostalo iza smrti vlasnika preda na čuvanje policiji, do okončanja ostavinskog postupka i određivanja vlasnika.

Napominje se da građani koji predaju policiji ovakvo oružje treba da omoguće svoje podatke, kako bi im se izdala potvrda o njegovom deponovanju i o tome obavestila Poreska uprava, kako preminulo lice više ne bi bilo poreski obveznik na oružje, jer je u pitanju legalno oružje koje je u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova registrovano na preminulu osobu.

U skladu sa zakonom, svaki građanin kod koga se ovo oružje nalazi u obavezi je da ga preda MUP-u na čuvanje, do rešavanja pitanja vlasništva nad oružjem.

Naglašavamo da građani koji predaju oružje koje je kod njih ostalo iza pokojnih lica, kao i građani koji predaju nelegalno oružje neće snositi nikakvu odgovornost i posledice, ukoliko oružje predaju do 8. juna 2023. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA