Vreme čitanja: oko 1 min.

Pirot dobio dobrovoljnu vatrogasnu jedinicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobrovoljna vatrogasna jedinica radiće u sastavu Vatrogasnog saveza Srbije,a pod nadzorom Sektora za vanredne situcije MUP-a Srbije

  • 0
Vatrogasci spasioci, Užice Foto: RINA

Gradonačelnik Pirota i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Vladan Vasić danas je obavio prvu smotru Dobrovoljne vatrogasne jedinice. Pirot je jedan od retkih gradova koji je dobio jedinicu koja će u vanrednim situacijama pomagati gradjanima Pirota zajedno sa profesionalcima.

Potpisivanjem ugovora izmedju Grada Pirota i Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Pirot je dobio obučenu jedinicu formiranu od dobrovoljaca,koji su prošli neophodne obuke,za reagovanje u vanrednim situacijama na teritoriji Pirota, piše Jugmedia.

Dobrovoljno vastrogasno društvo ima 64 člana od kojih je odobrano 20 najmladjih i najspremnijih , koji će u slučaju vanrednih situacija: poplava, požara biti ispomoć profesionalnoj vatrogasnoj jedinici.

Dobrovoljna vatrogasna jedinica radiće u sastavu Vatrogasnog saveza Srbije,a pod nadzorom Sektora za vanredne situcije MUP-a Srbije.

Opremanje dobrovoljne vatrogasne jedinice pomogli su grad Pirot i Kompanija “Tigar Tyres“.

Pema rečma gradonačelnika Vasića, u planu je dalje opremanje jedinice kroz donacije i različite programe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA