≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čika Pera je najstariji volonter u "Zoo Planetu": Nišlija ima 81 godinu, a svaki dan provodi sa životinjama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svoju ljubav prema životinjama, kaže da ne može da definiše potpuno, ali to je neki iskonski altruizam, nasleđen čak od dede

  • 0

Najstariji volonter i dugogodišnji saborac za pomoć životinjama, osamdesetjednogodišnji Petar Mitić, poznatiji kao Čika Pera, već deset godina volontira u ZOO Planetu u Nišu, pišu Niške vesti.

Od 2013. godine, od kada volontira, pored svog dugog staža, ovom Udruženju za pomoć životinjama, poklonio je konje i ponije (Pakija, Strelu, Amiga i Micu), kako bi se sprovodile aktivnosti jahanja i terapijskog druženja.

Svoju ljubav prema životinjama, kaže da ne može da definiše potpuno, ali to je neki iskonski altruizam, nasleđen čak od dede. Ističe da od svih životinja, posebno ceni konje, jer smatra da sa sobom nose pregršt pozitivne energije, a da sa njima samo treba umeti, čitati i razumeti.

- Čika Pera ima 81 godinu i nalazi se u Domu za stare. Izabrao je čak Dom koji se nalazi blizu nas kako bi nam pomagao. Mnogo mu hvala na ljubavi i trudu koje pruža - kazao je za Niške Vesti, Dušan Stojanović, osnivač ZOO Planeta.

Udruženje "Zoo Planet" predstojećeg leta obeležiće 13 godina rada. Njegovi volonteri, a bilo je ih je do sada više od 750 zbrinuli su preko 5.500 napuštenih i povređenih životinja.

(Telegraf.rs)

Video: Anastasija se uplašila da žirafa ne pojede malog Željka: Ceca se šalila na njen račun

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA