Vreme čitanja: oko 1 min.

Mališani i roditelji nasmejani odlaze od sestre Edite: Ona je omiljena u Novom Sadu, svi žele da ih leči

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od šeste godine, Edita je znala šta će biti kada poraste. Na svu sreću dece i roditelja, san joj se ostvario.

  • 2

I bolest lakše prolazi kada vam pomoć ukažu nasmejane sestre i lekari. To potvrđuje i Novosađanka koja ima četvoro dece i sedi u čekaonici sa sestrom Editom Ratkov, prenosi Novosadska TV.

Kako kaže, ona je omiljena medicinska sestra u Novom Sadu, a svi sugrađani tvrde da je najbolja i da za nju nemaju nikakve primedbe.

- Uvek je ljubazna sa decom, pogotovo kada treba da dobiju vakcinu, pa im pomogne da se smire, da to sve brže prođe. Mnogo nam pomaže sa decom - navodi ova Novosađanka.

Od šeste godine, Edita je znala šta će biti kada poraste. Na svu sreću dece i roditelja, san joj se ostvario.

- Negde po inerciji, videla sam kako naša komšinica to radi, oduvek je postojala ljubav prema deci i čuvanju beba i to se nastavilo i održalo u mom radu. Bio je logičan sled da upišem medicinu i završim za pedijatrijsku sestru. To je moj poziv, ja se pronalazim u njemu i obožavam ga, ne bih ga menjala ni za šta na svetu - priča Edita.

Kako objašnjava, potrebno je najpre ostvariti dobar kontakt sa roditeljima i zadobiti njihovo poverenje.

- Treba da budu sigurni u ono što pričamo, što ih učimo, i onda oni nadalje uče sa nama tokom odrastanja bebe. Prvi kontakt sa bebom ide uz osmeh - tvrdi ona.

U ovoj ženi, kao i većini njenih koleginica, je velika ljubav prema čoveku, humanost, strpljenje, mnogo empatije i deo srca za svakog. Ona zna tajnu, da se ljubav povećava kada se nesebično deli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MLADEN

    14. maj 2023 | 07:38

    Nije li ovo favorizovanje , pogresno je promovisati sestru, to je njen posao . Zamislite kad bi svi iznosili iskustva I zeleli da nas lece doktori I sestre koje su samo ljubaznije na sta bi to izgledalo? To vam je isto kao u skoli ,nastavnik koji je labaviji po ponasanju disciplini I ocekivanju od ucenika ,omiljen je medju ucenicima . Onaj KO je ozbiljan , KO olako ne postavlja dijagnoze ne upucuje na prvu kod specijaliste ,vec leci odmah pacijente to je doktor sa veliko D. Tako vam je I sa sestrom zna se kodeks ponasanja ,koliko god ona bila ljubazna ,ako predje granicu nanosi stetu svojim koleginicama I stvara podeljeno misljenje medju pacijentima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA