Vreme čitanja: oko 2 min.

Nismo želele još jednu sestru a ona nam je najveća ljubav: Neobična priča Valentine o porodici, životu na selu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Valentinina najmlađa sestra na početku nije bila željena od strane sestara, ali se sve promenilo

  • 7
Valentina Ignjatović Foto: Privatna arhiva

Valentina Ignjatović (24) živi nadomak Beograda u jednom prigradskom naselju, a kako kaže, taj život nikada ne bi menjala za grad, jer je sloboda ono što je ispunjava, daleko od gužve i velikog broja ljudi.

Zanimljivo je to da Valentininu porodicu čini šest osoba, mama, tata i njih četiri sestre, a da Valentinina najmlađa sestra, na početku nikako nije bila željena od strane sestara. Način na koji se sve promenilo je upravo i najlepša strana ove priče. 

Naime, upravo ta sestrica inspirisala je celu porodicu da gradsku vrevu zamene seoskim mirom i da danas žive potpuno drugačiji život. 

- Moje sestre i ja nismo bile za to da se ona rodi. U tom periodu moje sestre su imale 17 i 13 godina, a ja sam imala 15 i spremala sam se za maturu. Bilo me je sramota nekako, nisam znala kako će drugari da nam reaguju. Inače mama je tada imala 35 a tata 42 godine, to nam je baš bio šok - priča nam Valentina.

Nije ni slutila da će samo nekoliko meseci kasnije, njena najmlađa sesta postati njena najveća ljubav. I da će njihovi životi krenuti skroz drugačijim putem.

- Tako su dani prolazili, a mi smo prihvatile da će se ona roditi. Nismo ni slutile da će svi naši prijatelji biti oduševljeni, svi su dolazili da je vide i da se igraju s njom...Šta da kažem, život je čudo - priča nam.

Shvatili su da je grad nekako tesan za njih, da im treba sloboda i širina, priroda, mir. Kako naglašava, život na selu im prija i sada tu uživaju sa svojom sestricom.

- Ovde imamo uslove da gajimo svoju baštu, kao i životinje. Naši roditelji su sve uradili da mi zavolimo ovakav život i sada uživamo. Daleko smo od gužve, imamo svoj mir i slobodu i taj osećaj nema cenu. Imamo životinje i svoju baštu, gajimo svašta lepo i to je dar kada imate ono što ste samo posadili - priča nam Valentina.

Na pitanje da li bi u grad, imala je jasan odgovor.

- Ne! Zaista ne bih, meni je ovde sjajno, studiram, uživam i sve mi je potaman - zaključuje Valentina za Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA