≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaštitnik građana kontroliše Centar za socijalni rad nakon što je maloletnik sekirom napao ženu i njenog sina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od Centra za socijalni rad Nova Crnja, Zaštitnik građana traži da ga obavesti i da li je u proteklom periodu

  • 0
dečak hapšenje uhapšen maloletnik lisice Foto: Shutterstock

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je u selu Radojevo kod Nove Crnje maloletnik upao u porodičnu kuću i sekirom i nožem povredio ženu i njenog sina, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Nova Crnja, navodi se u saopštenju Ombudsmana.

Kako se navodi, Zaštitnik građana traži od tog organa starateljstva da mu u roku od sedam dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima tog slučaja, posebno da li se maloletnik koji je izvršio napad i njegova porodica nalaze na evidenciji organa starateljstva, da li su se o njemu starali njegovi roditelji ili je bio na poveren na staranje nekom od drugih srodnika, piše RTS.

Od Centra za socijalni rad Nova Crnja, Zaštitnik građana traži da ga obavesti i da li je u proteklom periodu u porodici maloletnika bilo prijava za nasilje u porodici ili prijava da je bio nasilan prema drugima, koje mere i radnje su preduzimane u slučaju da su takve prijave postojale, kao i koje koje usluge socijalne zaštite su pružane maloletnikovoj porodici, kaže se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Ekipa Telegrafa posetila je zaposlene u Centru za socijalni rad nakon stravičnog zločina u Vršcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA