Vreme čitanja: oko 2 min.

Komšije kakve se samo poželeti mogu: Željko hoda uz pomoć štaka, sada će moći lakše da se kreće

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komšije su Željku napravile ogradu koja će mu služiti kao oslonac da pređe rastojanje od ulaza do parking mesta

  • 1

Detelinara je poznata po humanim gestovima ljudi koji tamo žive, a često se organizuju ne bi li pomogli svojim komšijama u nevolji kroz razne akcije, bilo da žive u istom ulazu ili pak u susednoj ulici, piše Dnevnik.

Tako su se i stanari Ulice Nadežde Petrović 1 udružili i na inicijativu stanarke Zorice Mišić pomogli svom komšiji sa invaliditetom Željku Arackom, koji se otežano kreće uz pomoć štaka. Naime, nakon više decenija, napravili su mu ogradu koja će mu služiti kao oslonac da pređe rastojanje puta od ulaza do prvog parking mesta do zgrade, koje je inače rezervisano samo za njega i obeleženo adekvatnim znakom.

– Veoma sam zahvalan mojim komšijama što misle o potrebama drugih ljudi, možda i u momentima kada ni sami nisu u zavidnim pozicijama – istakao je Aracki. – Kada vam u životu neko nešto olakša, to svakako mnogo znači i koliko se god možda mala dela činila beznačajna, meni je drago što imam ljude oko sebe na koje mogu uvek da se oslonim, pa čak i kada to ne tražim.

Kako su nam košije posvedočile, postojala je inicijativa da se Željku pomogne i ugradnjom lifta u zgradu, s obzirom na to da živi čak na četvrtom spratu, te bi mu bio olakšan i silazak sa vrha zgrade ka prizemlju. Nažalost, ta ideja nije sprovedena, jer za sada ne postoje mogućnosti za tako nešto.

– Predlog je bio odličan i drago mi je što su svi stanari bili za realizaciju – rekla je Zorica Mišić koja je inače, kaže, puna ideja, pa se glasanjem na Skupštini stanara uglavnom većinom one i prihvate. – Drago mi je što je naš komšija dobio ogradu uz pomoć koje će moći lakše da dođe do svog automobila. Žao mi je samo što se toga nisam ranije setila.

Ograda je gvozdena koju je donirao komšiluk, a zajednički stanarski novac je dat za ruke majstorima, kako bi se ona i postavila.

(Telegraf.rs)

Video: Ispovest komšije obućara Cvetka: "Čuvao je obuću staru 20 godina, u slučaju da se neko po nju vrati"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA