Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mladi beže u inostranstvo, neće da se bave stočarstvom": Pešter ostaje pust usred jake zime

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo mesto je poznato po svojim dugim, oštrim zimama

  • 6
Pešter, sneg, temperatura Foto: Ivan Strahinić

Bio je hladan, suv dan, pa su se kroz prozor terenskog automobila sve do Melaja videli stari odžaci koji su se nakrivili, prenosi Sandžak Live.

Pešter je poznat prvenstveno po svojim dugim, oštrim zimama. A onda se pojavio meštanin Nusret Murtić koji ispričao priču o ovom mestu i problemima sa kojima se ovde meštani suočavaju.

Kako kaže, mladi ljudi ne žele da se bave stočarstvom i kako dodaje, "pametni su što to ne žele da rade".

- Radio sam u Beogradu u firmi osam godina, a onda sam došao ovde u Melaju... lepo je ovde u zavičaju, ali treba da se radi ovde. Omladina otišla u inostranstvo i ovde nema dvadeset mladića - tvrdi Murtić.

On kaže da očekuje da će sve doći na svoje mesto i da ukoliko padne više snega, biće "prava milina".

- Svake minute dobijate drugu priliku. Mraz je dobro stegao, pa očekujemo da sve dođe na svoje mesto. Još više snega da padne i biće milina – priželjkuje Nusret Murtić.

- Ja znam da živimo danas bolje nego što smo živeli pre dvadeset godina. Sada imamo sve uslove za rad, a mladi imaju sve standarde da ostanu na dedovini… Priznajem da je ranije bilo neoprostivih grešaka. Priroda o kojoj nismo znali ništa - zaključuje Murtić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đuro

    17. maj 2023 | 16:00

    Ekonomski tigar

  • Ajdeee

    17. maj 2023 | 19:37

    Nije nego treba da me deru dok ulažem debele pare, a posle da prolivam mleko jer uvoze iz Poljske, ili me pljačkaju i uzmu mi proizvod za dzabe, ako se pobunim nazovu me ološem i lopovom, pošalju crne dzipove i batinaše da ne pisnem. A šta da uložim sledeće godine kada ove nemam zaradu? Normalno da ću da potražim posao SA zaradom i to daleko od ovih što ponižavaju pošten narod.

  • ...

    17. maj 2023 | 16:27

    Bolje da rade negde za 2000e nego da se muce na selu da prezivljavaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA