≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

3. maj prelomnica za prosvetu: Nakon masakra u školi na Vračaru povećana svest i bezbednost u ustanovama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napominje da su škole iz Ministarstva dobile dopis nakon pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" kako postupati u kriznim situacijama

  • 1
Pucnjava u školi OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Nikola Tomić, Mileta Mirčetić

Predsednik Društva direktora i direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić izjavio je danas za Tanjug da je 3. maj, kada je maloletni K.K. pucao i usmrtio 10 osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar", bio prelomnica za prosvetu, ali da je povećana svest i bezbednost u školama.

Napominje da su škole iz Ministarstva dobile dopis nakon pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" kako postupati u kriznim situacijama, da je neophodno mnogo razgovora sa decom i da psihološki i pedagoški timovi moraju da rade kako sa decom tako i sa roditeljima, kao i da će se školska godina normalno nastaviti.

Mere bezbednosti su, kako kaže, povećane, uveden je školski policajac, a za narednu školsku godinu napraviće se plan kako sistemski rešiti stvari kako se ovako nešto nikada ne bi ponovilo.

- Idemo normalno do kraja, osnovci moraju da završe školsku godinu. Mora da se obavi i probni maturski za treći razred srednjih škola, da se održati državna matura. Povećane su mere bezbednosti i idemo do kraja, a za narednu školsku godinu ćemo sedeti preko leta pa ćemo dogovoriti pored školskih policaja, mora se još nešto sistemski rešiti, i nadam se da se ovo nikada više neće ponoviti - objasnio je Nedić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    17. maj 2023 | 14:38

    Povećajte plate prosvetarima da mogu da žive a ne da preživljavaju. Sve druge mere su sekundarne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA