Vreme čitanja: oko 2 min.

Tomislavu za Mićka nudili i 1.000 evra: Vepar iz Kačulica ne oskudeva, fali mu samo partnerka

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mićko je najopasniji kad hoće da se pari i kad ima ženka u blizini", kaže njegov vlasnik Tomislav

  • 1
Divlji vepar Foto: Shutterstock

Mićko bi trebalo da bude divlji, ali on je više pitomi vepar i možda mu nije nimalo pametno, ali ima neograničeno poverenje u svog vlasnika Tomislava. Naime, Tomo i njegova supruga Snežana već godinama gaje jednog divljeg vepra koji je za njih mnogo više od obične divlje životinje, navodi Toppress.

- Mićko je star oko 10 godina, imao sam pre njega dosta svinja koje sam dao drugu, ostavio sam samo njega, a preko 30 godina sam ovde u šumi gajio divlje svinje, tako da ovo nije prvi put. Gajim pse goniče tako da ih obučavam za lov divljih svinja i oduvek je u ovoj šumi bila po neka divlja svinja koju smo odgajali. Mićko se pripitomio baš, pogotovo se sa suprugom lepo slaže jer ga ona češće hrani. Na mene se ponekad i naljuti jer puštam pse na njega, ali ja nameravam da mu nabavim i ženku da bi imali male - kaže Tomo Bošković iz čačanskog sela Kačulice.

Snežana ističe da su Mićka othranili od samo 10 kilograma koliko je imao kada je postao njihov ljubimac, a da je sada prava grdosija koja jede sve.

- Ljudi mogu da pripitome razne životinje, ali on je poludivlji, od 10 kilograma smo ga othranili, prihvatio je čoveka i više nije divlji. Nije probirljiv kada je hrana u pitanju, a i ne žali se na stambene uslove, on nije sada toliko debeo, preko leta se još ugoji. Jede travu, cveklu, tikve, kukuruz, svu hranu, kao i pitoma svinja. Žira mu nakupim, ima korenja, rije, jede, ali mu se dodaje i hrana, lucerka, kukuruz, on je za nas kao član porodice - rekla je Snežana koja svakodnevno hrani Mićka.

Ova na prvi pogled divlja životinja uveliko se odomaćila na ovom imanju, a vlasnici su se potrudili da mu obezbede sve što mu je potrebno i toliko ga vole da ga ne bi prodali ni za kakve pare.

- Mićko ne oskudeva, jedino što mu nedostaje to je partnerka, a i to ću da mu nabavim kako bi imali male. Kljove su mu bile dugačke, ali ih je polomio, sad su izrasle nove pa su još oštrije, najopasniji je kad hoće da se pari i kad ima ženka u blizini. Davali su mi 1.000 evra za njega, nisam ga prodao i ne bih ga dao, nema tih para - ističe vlasnik ove životinje.

(Telegraf.rs)

Video: Neobična scena usred Beograda: Nindža skače na autobus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA