Vreme čitanja: oko 1 min.

Balkanski skok prijateljstva počeo u Srbiji: Učesnici dolaze iz raznih delova Evrope, svako nosi posebnu priču

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi skok trebalo je da se organizuje juče, međutim vremenske prilike su odložile ples na nebu

  • 0
Balkanski skok prijateljstva, Lisičji jarak Foto: Telegraf

Međunarodna tradicionalna manifestacija "Balkanski skok prijateljstva" održava se i ove godine na aerodromu "Lisičji jarak" kod Beograda, a u njoj će učestvovati veterani 63. padobranske brigade, kao i aktivni padobranci koji gaje ogromnu ljubav prema ovom sportu.

Tradicionalno okupljanje ratnih veterana i padobranaca, koje organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" iz Beograda i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, započelo je u utorak 16. maja izvođenjem pripremnih skokova, a završiće se proglašenjem pobednika u nedelju 21. maja.

Osim impresivnih skokova, cilj manifestacije je druženje, deljenje iskustava, savetovanje i prepričavanje situacija koje su učesnicima obeležile padobransku karijeru. Kao i svake godine, ovaj događaj okuplja više stotina padobranaca, a učesnici pristižu iz raznih zemalja kako komšijskih, tako i onih dalekih.

Ove godine, tu su bili i državljani Engleske, Finske, ali i Bosne i Hercegovine odakle je došao i najstariji padobranac u Evropi.

Starnci kažu da su oduševljeni organizacijom i našom zemljom, kao i da jedva čekaju da se ponovo nađu u vazduhu.

Prvi skok trebalo je da se organizuje juče, međutim vremenske prilike su odložile ples na nebu, pa je skakanje najavljeno za sutra.

"Balkanski skok prijateljstva" održava se od 1993. godine, kada je prvi put organizovan od strane grčke Unije rezervnih padobranaca i 63. padobranske brigade iz Srbije odlikovane Ordenom narodnog heroja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA