≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Heroji dece treba da budu uspešni a ne oni kojima je mesto u zapećku društva, u zatvoru: Apel Danice Grujičić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodala je da takvim ljudima treba da se bave psihijatri i psiholozi, a da je ona sa njima imala kontakt jedino ako su imali tumor na mozgu

  • 0
Danica Grujičić konferencija Foto: Telegraf.rs

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić apelovala je danas na medije da na naslovne strane stavljaju uspehe dece i sportista, umesto da se bave kriminalcima koji zaslužuju da se nađu u zapećku društva.

- Molba za medije je da na naslovne strane stavljaju pozitivne priče i uspehe naše dece, sportista, naučnika, poljoprivrednika. Pričajte o uspesima koji podrazumevaju mnogo rada i truda, talenta. Deca treba da shvate da treba da rade da bi uspela u životu, a njihovi heroji treba da budu oni koji su ostvarili svoje želje tako što su se trudili, a ne oni koji prodaju drogu i bave se kriminalnim radnjama. Takvima je mesto u zapećku društva i zatvoru - objasnila je ministarka.

Dodala je da takvim ljudima treba da se bave psihijatri i psiholozi, a da je ona sa njima imala kontakt jedino ako su imali tumor na mozgu.

- Neki od njih možda mog da se rehabilituju, ali o tome treba da govore psihijatri. Ja sam sa takvima imala kontakt samo kada imaju tumor na mozgu. Treba pustiti struci šta je uzrok i šta raditi kako se to nikada više ne bi ponovilo - poručila je Grujičić.

Podsetimo, ona je govorila i o stanju povređenih u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu i navela da oni pokazuju znake oporavka, da su svi stabilni,  a da je samo jedna osoba u intenzivnoj nezi, a da je dečak povređen u školi na Vračaru iz KCS prebačen u Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

Kazala je i da je još rano govoriti da li je devojčica povređena u masakru kod Mladenovca, kandidat za bioničku ruku, za koju je počeo da se sakuplja novac, a juče je stigla informacija da će joj država obezbediti tu protezu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA