Vreme čitanja: oko 2 min.

Prekinuo je svirku i zapevao "Razbole se lisica": Aleksandra traži gitaristu koji je obradovao njenog sina (3)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko se muzičar prepozna u tekstu, može da se javi našoj redakciji kako bismo ga spojili za majkom i detetom koje je uspeo da usreći

  • 13
Aleksandra Nikolić Foto-kolaž: Privatna arhiva, Pixabay

Koliko je zapravo malo dovoljno za sreću, pokazuje i scena iz Beograda koja je jednu majku, ostavila bez teksta. Ali i ispunila joj srce. Aleksandra Nikolić, šetala je sa sinom, ne sluteći da će joj se dogoditi scena iz filmova.

 - Nakon izuzetno napornog dana, što poslovno, što privatno, jednog krajnje sumornog dana, dsin i ja doživeli smo nešto prelepo. Vraćajući se od drugarice sa sinom negde između 21:30 i 22 časova 17. maja, na putu do kuće prolazeći pored " Srpske kafane " čuli smo živu svirku. Sin (3) jako voli muziku i da đuska, počeo je odmah da igra i da traži da se vratimo do restorana - počinje za Telegraf.rs Aleksandra Nikolić, majka malenog dečaka.

Rešila je da mu učini i vrati se nekoliko koraka unazad, a onda je usledilo iznenađenje.

- Spazio nas je muzičar koji je svirao gitaru i pevao, a pored njega je bio čovek koji ga je pratio harmonikom. Čovek je mahnuo mom detetu, mi uzvratili, i smatrala sam ok, to je to. Odjednom, kreće dečija pesma "Razbole se lisica "! Ja u neverici, iznenađena, oduševljena... Tri strofe je čovek odsvirao i otpevao, čak su i gosti pevali, tapšali, kompletna atmosfera je bila, u najmanju ruku, neverovatna - priča nam.

Želela je da ga časti, ali u tom trenutku nije imala novca kod sebe. 

- Smatram da u vremenu u kome danas živimo, gde vlada apsolutni nedostatak empatije, jedan takav gest jednog takoreći "usputnog čoveka", kome smo i mi "usputni " ne treba da prođe nezapaženo. Ja sam svima njima beskrajno zahvalna, ponajviše muzičaru, ulepšao nam je veče. A imao je izbor da to ne uradi. Odlučio je da bude nečije sunce i obasja dan, tmuran dan. Ja u tom trenutku nisam imala kod sebe novac da ga barem počastim, i bilo mi je strašno žao. Iznenadile su me prijatno i reakcije u grupi "Humanitarne licitacije", toliki odziv ljudi, tolike lepe reakcije, znak su da ipak ima nade, makar malecne, za nas ljudski rod. Lep gest, ničim izazvan, takoreci, može nekome da promeni pogled na svet maltene. "Pay it forward " je engleski termin i geslo kog se ja pridržavam već dugi niz godina, i prelep je osećaj pomoci nekome na bilo koji način. Iz tog razloga bih želela da pronađem tog čoveka da mu se još jednom zahvalim od srca jer je, po meni, učinio jednu ogromnu stvar - kaže nam Aleksandra.

Ukoliko se muzičar prepozna u tekstu, može da se javi našoj redakciji kako bismo ga spojili za majkom i detetom koje je uspeo da usreći i izmami im osmeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    20. maj 2023 | 07:15

    E to je prava Srbija,to je ona Srbija koje više nema,ili je ima ali u jako malom procentu !!!

  • Rade

    20. maj 2023 | 08:24

    Gitarista je izgleda više usrećio Mamu koja šeta sa Detetom od 3 godine uveče u 22 h.

  • 534

    20. maj 2023 | 07:21

    Dete od 3 godine u 22 h vodi u kafanu. Bravo mama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA