≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako niko nikada u Srbiji nije skinuo jabuku na venčanju: Neverovatan snimak mladoženje iz Šapca, BEZ oružja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naime, na svadbi u Šapcu, jedan od omiljenih običaja svih gostiju jeste kada mladoženja treba da puca u jabuku pre nego što "kupi" mladu

  • 12

Pre kupovine mlade, bacanja sita i prenošenja preko praga, mladoženja bi, kako srpski svadbeni običaji nalažu, trebao da se pokaže kao dobar strelac. Pucanje u jabuku jedan je od nezaobilaznih trenutaka kada su sve oči uprte u mladoženju i kada se navija da se voćka rasprsne u paramparčad. Ovoga puta se u Šapcu nije pucalo, ali je jabuka skinuta.

Naime, na svadbi u Šapcu, jedan od omiljenih običaja svih gostiju jeste kada mladoženja treba da puca u jabuku pre nego što "kupi" mladu.

Ova prepreka za mladoženju je jedan od nezaobilaznih svadbenih običaja koji treba da pokaže da je muškarac ozbiljan i precizan strelac i da može da zaštiti svoju buduću ženu i buduću porodicu ako to bude potrebno.

Ovoga puta oružje se nije koristilo, već je mladoženja "ručno" skinuo jabuku.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Šabačke Vesti (@vestisabac)

 

Naime, on se pomoću dizalice sa korpom popeo do jabuke i skinuo je bacivši u mladino dvorište, a od gostiju je nagrađen aplauzom i ovacijama.

Ovakav način skidanja jabuke do sad nije viđen na našim prostorima, a mnogi su na društevim mrežama pozdravili ovaj potez mladoženje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA