≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcija spasavanja na Maljenu ušla u osmi sat: Identifikovana povređena žena, pri lociranju nastao ovaj problem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inače, kako se saznaje, povređena je 57-godišnja žena iz Rume, koja je u kanjon pala prilikom šetnje.

  • 0
Crna reka Divčibare Foto: Google Maps, Gorska služba spasavanja

Potraga i spasavanje žene koja je desetak minuta nakon podneva danas pala u kanjonu Crne reke na Maljenu, u blizini turističkog mesta Divčibare, praktično je ušla u osmi čas. Srećom, po poslednjim informacijama sa terena, žena nije životno ugrožena i svesna je.

Kako saznaje “Blic”, nešto pre 18 časova pripadnici Gorske službe spašavanja, koji su odmah upućeni u akciju potrage i spasavanja, obavestili su nadležne da je došlo do promene pravca akcije, te da bi u naredna dva do četiri časa trebali da dopru do povređene žene na lokaciji Golupca, u neposrednoj blizini Divčibara.

Prethodno, spasioci su pretraživali izuzetno nepristupačan teren na potezu od Ljutog krša na Maljenu, pa sve do Podbukova, a pored teškog terena u ovom delu kanjona Crne reke, problem za lociranje povređene im je predstavljalo to što u tom kraju nema ni signala za mobilnu telefoniju.

Inače, kako se saznaje, povređena je 57-godišnja žena iz Rume, koja je u kanjon pala prilikom šetnje. Ona je spasiocima, kada su uspeli da stupe u kontakt sa njom, rekla da je svesna i orijentisana i da ima povredu jedne noge kao i ogrebotine po licu. P. V.

(Telegraf.rs)

Video: Dramatičan snimak spasavanja povređenog člana Gorske služb na Prokletijama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA