Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan Memorijalni skup "Milenko Pavlović": Na aerodromu Divci pravi spektakl u čast srpskog pilota

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Memorijalno skupu "Milenko Pavlović" aero-klubovi iz Trstenika, Kraljeva, Ćuprije i Valjeva takmičili su se u preciznom sletanju na aerodrom u Divcima.

  • 0
Vojska Srbije, Granit 2023 Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

Na sportskom aerodromu Divci održan je Memorijalni skup "Milenko Pavlović". Takmičarske ekipe letele su do njegovog rodnog Gornjeg Crniljeva u Podgorini. Memorijal je organizovao "Aeroklub" Valjevo uz podršku vojnog Ratnog vazduhoplovstva i Helikopterska jedinica policije, prenosi RTS.

Na Memorijalno skupu "Milenko Pavlović" aero-klubovi iz Trstenika, Kraljeva, Ćuprije i Valjeva takmičili su se u preciznom sletanju na aerodrom u Divcima. Rezultati su bili u drugom planu. U prvom planu - negovanje uspomene na hrabrog pilota.

- Sve što je pukovnik pilot Milenko Pavlović učinio u svojoj letačkoj i vojničkoj karijeri izaziva poštovanje i osećaj divljenja. Zato je važno da se ovaj dan i njegov herojski čin i žrtva nikad ne zaborave - rekao je Slobodan Andrić, direktor Aero-kluba Valjevo.

Pažnju posetilaca skupa privukle su i posade Ratnog vazduhoplostva i Helikopterske jedinice MUP-a .

- Vojska Srbije i vazduhoplovstvo podržavaju ovu i sve druge manifestacije koje imaju za cilj negovanje tradicije i negovanje žrtve svakog pripadnika vojske. Pored toga, ovo je dobra prilika da se vazduhoplostvo, odnosno avijacija približi mladim ljudima - kaže pukovnik Vlada Glišić, borbeni pilot.

- Pogledajte koliko mladih ljudi i dece ima ovde. Oni će to čuti, videti, zabeležiće, snimiće to njihovi mali mozgići i krenuće stopama tih divova, heroja, junaka, poput Milenka Pavlovića - kaže Boriša Mandić, instruktor letenja.

Sa ciljem da se promovišu i prirodne lepote valjevskog kraja, na maršruti od Divaca do Gornjeg Crniljeva i natrag takmičarske posade imale su zadatak da naprave fotografije, a najbolje će biti nagrađene.

(Telegraf-rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA