Vreme čitanja: oko 1 min.

Nebo nad Kikindom obojili baloni: Po prvi put domaćini festivala, gosti došli iz cele Evrope

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lep događaj za Kikindu i Kikinđane, koji se nadaju da će ta manifestacija u gradu na severu Banata postati i lepa tradicija

  • 1

Tokom vikenda, Kikinda je bila domaćin Festivala balona i Otvorenog ptvenstva države u baloniranju. Uz podršku grada, organizator manifestacije je Turistička organizacija Kikinde. Uz veliko interesovanje Kikinđana, na protoru Starog jezera vladala je prava festivalska atmosfera, a bilo je i onih koji su po prvi put poleteli toplovazdušnim balonom, piše RTV.

Različite generacije Kikinđana i gostiju grada na severu Banata uživale su u lepom, gotovo bajkovitom prizoru poletanja balona. Kikinda je po prvi put organizator i domaćin Festivala balona, odnosno Otvorenog prvenstva države u baloniranju, a prve reakcije su sjajne.

- Odlične su reakcije građana, što je i nama signal da smo učinili pravu stvar. Naravno, sada je i naša obeveza da ovakav događaj pokušamo da pretvorimo u tradicionalan - kaže Jasmina Milankov, direktorka TO grada Kikinde.

Kikinda je ugostila posade 11 toplovazdušnih balona iz Mađarske, Rumunije, Slovenije, Rusije i iz naše zemlje. Događaj je važan i za popularizaciju tog sporta - naglašava Andraš Košicki, iz balonarskog kluba "Senta":

- U Kikindi smo prvi put, ali po razgovorima, mislim da to neće biti i poslednji. Raspoloženje je dobro i ako uspemo sve da uradimo kako smo planirali, biće jako lepo i za balonarstvo - dodao je Andraš Košicki.

- U ovom sportu su svi ljudi koji vole da lete, vole izazov takmičenja. Balon je verovatno najteža sprava za letenje, u smilslu da nemate upravljač, nego koristite sve prirodne elemente u ostvarivanju nekioh svojih ciljeva. Iskonska čovekova potreba da poleti desila se upravo balonom - objašnjava pilot balona Srđan Srdić, koji je i član UO Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Uz veliko interesovanje publike, na protoru kikindskog Starog jezera vladala je prava festivalska atmosfera, a bilo je i onih koji su po prvi put poleteli toplovazdušnim balonom:

Lep događaj za Kikindu i Kikinđane, koji se nadaju da će ta manifestacija u gradu na severu Banata postati i lepa tradicija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnica

    22. maj 2023 | 18:06

    Ovo je divno, kao Kapadokija...zasto u Bg nesto tako ne organizujete...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA