Vreme čitanja: oko 2 min.

Đorđević: Ćerka je išla u školu, danas su učili; Pašić: U školi je lakše odžalovati

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pomoćnik ministra prosvete poručio je da je legitimno mišljenje roditelja koji ne žele da se deca vrate u OŠ "Vladislav Ribnikar" i da svako ima pravo na stav

  • 1
OŠ Ribnikar RTS Printskrin: RTS

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević rekao je danas da je njegova ćerka jutros bila u školi, kao i da je dan, prema njenim rečima, protekao dobro.

"Bilo im je interesantnije nego prošle nedelje. Velika većina dece je išla u školu od prvog dana kada je pokrenut povratak. Iz dana u dan se taj broj povećavao", rekao je Đorđević za RTS, prenosi Tanjug.

On je dodao da su časovi trajali 30 minuta, da je danas prvi put nakon tragedije uvedeno školsko zvono, kao i da je prvi put tema razgovora sa nastavnicima prešla sa ljudskih i građanskih tema na tematiku nastave, ali bez ispitivanja i uz prilagođavanje trenutnom senzibilitetu i osećanjima dece.

Naveo je da je od prvog dana oko dve trećine učenika dolazilo u školu, a da je u ovom trenutku skoro 900 dece uključeno u rad škole.

"Tri odeljenja su na nastavi u prirodi i imamo jednu manju grupu dece koja je na organizovanim aktivnostima van škole. Mislim na neke posete muzejima, Francuskom kulturnom centru i sličnim ustanovama", objasnio je Đorđević.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić je istakao da struka smatra da deca treba da se vrate u školu, da budu zajedno i da zajedno prođu kroz fazu žalovanja.

"Tako je lakše da se podnesu sve faze kroz koje prolaze", rekao je Pašić za RTS.

Istakao je da se ne koristi učionica u kojoj su učenici ubijeni, kao i da je obezbeđena školska biblioteka i sve što je neophodno za nastavu.

On je napomenuo da se sa roditeljima razgovaralo i o opciji da se učenici izmeste u tri obližnje škole, ali da većini to nije odgovaralo.

"Većina roditelja je rekla da im odgovara da deca dolaze u sredinu koju poznaju, gde će taj prostor da promene, da prilagode. Pričaćemo sa roditeljima o samoj rekonstrukciji i daljim fazama koje su u planu", kaže Pašić.

Naglasio je da je važno mišljenje roditelja dece koja su stradala i da će biti uvaženo prilikom rekonstrukcije škole.

On je dodao da je prosvetna inspekcija započela vanredni nadzor u školi, ali da je rano govoriti o nalazima inspekcije.

Pašić je rekao da su zaposleni preduzeli sve aktivnosti u vezi sa organizacijom prostora i boravka timova koji pomažu deci i zaposlenima.

"U svakom slučaju, gledao se interes dece, roditelja i zaposlenih", naglasio je Pašić i naveo da je legitimno mišljenje roditelja koji ne žele da se deca vrate u OŠ "Vladislav Ribnikar" i da svako ima pravo da iznese ono što misli i oseća.

(Telegraf.rs)

Video: U OŠ "Vladislav Ribnikar" će na nivou odeljenskih veća biti napravljen operativni plan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    22. maj 2023 | 23:06

    Deca vole svoje škole. To su dokazala. Podrška svim institucijama, merama države. Građani da predaju naoružanje. Ovo je prilika da svest o bezbednosti podignemo na najviši nivo. Da ne ugrožavamo ni sebe ni druge. Znate ono, čojstvo i junaštvo. Važi to i danas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA