Vreme čitanja: oko 2 min.

"Biće mnogo poginulih, pokušaj deaktiva uređaja će ubiti": Sadržaj preteće poruke školi u Pranjanima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lažne dojave o bombama stigle su i u dve srednje škole u Nišu

  • 2
Škola bomba dojava Foto: Telegraf.rs, Panthermedia/Mile Atanasov

Mejl poruka preteće sadržine koja je stigla na adresu OŠ "Ivo Andrić" u gornjomilanovačkom selu Pranjani zaprepastila je sve đake i nastavnike koji su se tom trenutku našli u školi. U toj mail poruci se navodi kako će bomba koja je postavljena u tom objektu odneti mnoge žrtve.

- Moja regrutovana osoba je sakrila bombu (Tetrul) u vašoj školi. Sastavljena je u skladu sa mojim instrukcijama. Mala je, ali veoma dobro pokrivena, nemoguće je oštetiti građevinsku strukturu ovom eksplozivnom napravom, ali biće mnogo ljudi ranjenih i ubijenih posle eksplozije. Svaki pokušaj deaktiva uređaja će te ubiti. SVI ĆETE UMRETI! - navodi se u pretećoj poruci u koju je agencija RINA imala uvid.

Nakon detaljnog pregleda pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi i deca su vraćena na nastavu.

Podsetimo, u policiji su kazali da je ETŠ "Nikola Tesla" dobila mejl o podmetnuoj bombi u 6.15 časova, a Prehrambeno-hemijska škola u 7.10 časova.

"Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i oba slučaja su okarakterisana kao krivično delo izazivanja panike i nereda", rekli su u policiji.

Nastava u obe škole počela je po završetku kontradiverzionih pregleda.

I na mejl adresu Osnovne škole "Ivo Andrić" u Pranjanima stigla je dojava o postavljenoj bombi, ali je utvrđeno da je bila lažna, izjavio je danas direktor škole Zoran Pantović.

"Stigao je mejl da je u školi postavljena bomba. Odmah smo evakuisali svu decu i pozvali policiju. Nakon detaljne pretrage utvrđeno je da je u pitanju lažna dojava", rekao Zoran Pantović za Tanjug.

Nakon što je policija obavila pretragu deca su vraćena u učionice i nastava je nastavljena.

Na meti i Novi Sad

U jutarnjim časovima stigla je dojava da su postavljene bombe u nekoliko osnovih i srednjoj školi u Novom Sadu, javlja NSuzivo.rs.

Kako saznajemo za sada su evakuisane osnovne škole “Prva vojvođanska brigada”, “Kosta Trifković”, “Sonja Marinković”, “Dušan Radović”, “Aleksa Šantić”, “Ivan Gundulić” i “Žarko Zrenjanin” i “Jovan Dučić” u Petrovaradinu.

Pripadnici Specijalne jedinice za razminiranje novosadske policije su na terenu i vrše pretragu prostorija u pomenutim škola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    23. maj 2023 | 13:35

    ''Krivično delo izazivanja panike i nereda'' a u takvim akcijama koristi se posebno obučena ovlašćena lica MUP-a, ''protivdiverziona jedinica''. Takvo delo treba da bude uvršćeno u diverzantsko-teroristički akt i da se najstrože kazne propišu zakonom, bezuslovno više od 10 godina zatvora, pa ko voli nek izvoli. Shodno težini krivičnog dela biće i angažovane sve bezbednosne strukture u Srbiji u pronalaženju počinioca takvog krivičnog dela.

  • Lord

    23. maj 2023 | 14:00

    Prvog koga uhvatite osuditi na 15 godina teske robije,bez prava na smanjenje kazne,pa da vidimo onda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA