Vreme čitanja: oko 4 min.

U njihovu kuću ušla je kao stranac, a postala kuma male Sofije: Ovo je priča koja vraća poverenje među ljude

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kako priča Jelena, Sofijina mama, putem društvene mreže "Fejsbuk" odlučili su da potraže čuvalicu za svoju bebu

  • 11
Tamara Polovina Foto: Privatna arhiva

Ušla je kao stranac u njihov dom da čuva ono što im je najvrednije. Ljubav koja se potom rodila između bebisiterke Tamare i bebe Sofije uskoro će biti krunisana kumstvom, a godine koje su iza njih vezale su ih za čitavu večnost. Priča o najčistijoj emociji koja se rodila na prvi pogled vraća poverenje među ljude i ohrabruje.

Kako priča Jelena, Sofijina mama, putem društvene mreže "Fejsbuk" odlučili su da potraže čuvalicu za svoju bebu. Odziv je, dodaje, bio veliki, upoznali su se sa nekoliko devojaka i jedna je počela sa privikavanjem, ali je iz nekog razloga odustala.

- Trazili smo čuvalicu putem "Fejsbuka". Baš iz razloga što nije svejedno kome ostavljate dete, a i nama su bili visoki standardi zbog divne bebisiterke za prvo dete, prvo sam sastavila upitnik koji sam poslala devojkama i ženama koje su se javljale. Igrom slučaja, veče pre nego što je trebala da krene da dolazi svaki dan, devojka je javila kako ne mogu neko vreme računati na nju i nakon toga ni traga ni glasa od nje. Te nedelje bila je parola snađi se. Ponovo postavljam oglas, koji je videla Tamarina drugarica, i vrlo brzo se dogovaramo da probamo sa čuvanjem - započinje priču Jelena.

Poverenje u Tamaru je, kako kaže, stekla posle prvog dana, a ona i Sofija su, dodaje, odmah klinknule.

- Sofija joj se odmah obradovala, i s obzirom da ne mogu da se setim da je plakala pri mom odlasku na posao čak ni prvi dan, mogu da garantujem da je bio instant klik između njih dve - priseća se Jelena.

Tamara se ubrzo pokazala kao odgovorna osoba, neko na koga mogu u potpunosti da se oslone bez brige za Sofiju. Kako Jelena opisuje, Tamarina skromnost, ljubav prema poslu, vaspitanje i još mnogo toga, srodili su njihove porodice.

Tamara Polovina Foto: Privatna arhiva

- Tamara je tada imala 20 godina, jednom prilikom smo se i smejale tome kako bi naše mame dale nekome od 20 godina da im čuva bebu? Jednostavno Tamara je odgovorna. Nisam morala ni jednom da mislim da li ću kasniti negde zbog njenog kašnjenja, čak je dolazila ranije. Nijednom nisam sela sa njom u kola da proverim da li mi vozi dete bezbedno. Ima autoritet bez vikanja, prosto razgovorom. Zamislite kada je to uspela sa detetom od godinu dana? Skromna je, obožava svoj posao, odgovorna je, uredna, i jednostavno divno dete. Iskrena, kulturna, vredna i dobra - opisla je Jelena Tamaru.

Sofija je pored Tamare, dodaje Jelena, stekla mnoga znanja i veštine, a prve korake je napravila baš sa njom.

- Nema je nije naučila. Nažalost, moram priznati da je Sofija prve korake napravila upravo uz Tamaru, ali sam odmah dobila snimak - priča Jelena.

Tamara će uskoro dobiti novu titulu koja je kruna ljubavi koju Sofija i ona gaje jedna prema drugoj. U septembru ona će postati Sofijina kuma.

- To je bio jedini logican sled stvari. Po mom mišljenju, jedini ko je dolazio u obzir bila je baš Tamara - priča Jelena.

"Prvi kontak sa Sofijom je bio kao sudar svetova"

- Ovaj posao je jedna velika odgovornost, ali dokle god slušamo jedna drugu sve bude u najboljem redu - započinje priču Tamara koja se čuvanjem dece bavi godinama. Sa Sofijom je, reklo bi se, ostvarila vezu posebniju od svake prethodne i već se prvi dan izdvojila kao njena miljenica.

Šta je tako posebno kod male Sofije i koliko je zahtevno voditi računa o detetu, njegovim potrebama, obavezama i postati autoritet priča Tamara Polovina.

-  Kao i u svakom poslu sasvim je normalno da osetimo i napor i umor, ali ako volimo to što radimo sve je to u minimalnim dozama. Najveći izazov u ovom poslu je svakako pomoć roditeljima pri vaspitanju njihove dece, jer je sve manje takvih u današnje vreme, pa se samim tim trudim da decu usmerim ka pravom putu - priča Tamara.

Sofija je donela nove boje u Tamarin život. Osmeh kojim ju je, kako kaže, taj dan očarala je bio nešto čemu se iz dana u dan radovala odlazeći da je čuva.

- Prvi kontak sa Sofijom bih opisala kao susret svetova u kome su se našle devojčica sa najlepšim osmehom i ja koja sam tu da gledam taj osmeh svaki dan. Svaki momenat sa Sofijom ima neku svoju čar i poseban je na svoj način, ali ako bih morala da izdvojim jeste trenutak kad kaže "moja Tamaja"- priča Sofijina buduća kuma.

Dodaje da ono na čemu radi sa njom od početka i što je vrlo bitno jeste otvoren odnos između njih dve i lepa komunikacija.

- Pored toga naučile smo zajedno da šetamo, pričamo, sklapamo nova prijateljstva - priča Tamara.

Posebno mesto u njenom sećanju zauzeće trenutak kada su je Sofijini roditelji pitali da bude njena kuma, a ona sa radošću i nestrplejnjem isčekuje taj dan.

- Preplavile su me emocije, pojavile su se suze radosnice i osećala sam odjednom još jaču povezanost između mene i nje, i ne mogu da dočekam taj septembar da mogu zvanično da kazem "moja kumica" - istakla je Tamara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boranija

    25. maj 2023 | 23:17

    Čuvalica. Pa strašno....pogrdno. potcenjujuće kao stvar kao niže biće. Gde vama život ide.

  • Mara

    25. maj 2023 | 22:42

    Citava filozofija i preuvelicavanje stvari, muka mi je takvih filozofa u zivotu. Tamara ok. Ako je dobra devojka a ova se nalupeta ko niko.

  • MILICA

    25. maj 2023 | 23:26

    Lepo je sve u ovoj priči ali mi je zasmetala reč čuvali a. Ponovljena je više puta i nimalo lepo ne zvuči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA