Vreme čitanja: oko 2 min.

Marinkovići nemaju primanja 3 meseca, žive u vlazi: Dragana sama brine o bolesnom sinu, ne može iz kuće

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miloš je pod terapijama, a spas među 4 zida pronašao je u učenju kineskog i japanskog jezika

  • 1

Samohrana majka Dragana Marinković iz Zaječara bije bitku za bolji život svog sina Miloša. U trećoj godini srednje škole počeli su ozbiljni zdravstveni problemi ovog mladića, zbog čega ona više ne može da radi jer mora da pazi na njega 24 sata. Ova porodica sada živi samo od materijalne pomoći, koju dobija devet meseci u godini, piše ZAmedia.

Crveni krst zna situaciju porodice Marinković jer su korisnici Narodne kuhinje, isto tako znaju da zbog pravila obnove socijalne pomoći svage godine 3 meseca ostaju bez novca. Zato su im ovih dana doneli namirnice, kako bi im ublažili period kada nemaju nikakva primanja.

- Ne sme da ostane sam što znači da ja ne mogu da izađem iz kuće i zaradim novac. Treba da brinem o oboje, on ima 24 godine, dete treba skroz da izdržavam skroz kao da je mali - navodi majka Dragana.

Iz Crvenog krsta kažu da su građani prikupili novac putem kasica širom grada, te su te prihode iskoristili da Marinkovićima obezbede hranu.

Miloš je pod terapijama, a spas među 4 zida pronašao je u učenju kineskog i japanskog jezika, pa provodi sate učeći sam uz pomoć interneta. Ispisani znakovi pisma govore da je talentovan i za crtanje.

Draganino zdravlje je takođe narušeno, ali kao i svaka majka tome ne pridaje pažnju. Samo želi da sinu bude dobro, a to je teško u stanu prepunom vlage, gde gotovo nijedan kućni aparat ne radi, a novca za popravku nema.

- Perem na ruke jer nemam mašinu za veš. Niti mogu da kupim mašinu, niti da platim struju - objašnjava Dragana.

Das nije donacije humanih ljudi veliko je pitanje kako bi Marinkovići opstali, a na koji način će dalje, teško je predvideti. U dobre ljude ne gube nadu, a bili bi zahvalni na nekom polovnom šporetu ili frižideru i namirnicama kako bi pojačali jedini obrok  iz Narodne kuhinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    28. maj 2023 | 09:59

    Meni oni bas nedeluju bolesni ( čuj narušenog zdravlja) pa svako od nas ima neki zdravstveni problem ....Ok ajde onda bar napišite o čemu se radi o kakvoj bolesti ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA